Reclamen que la vacunació sigui obligatòria pels professionals que treballen amb col·lectius de risc

Dincat, la representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha fet una crida al Govern de la Generalitat perquè impulsi una reforma legal que obligui a vacunar els professionals que atenen el col·lectiu. Exposen que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen un risc més gran de contraure el virus i patir complicacions. Del total de treballadors del col·lectiu a Catalunya, hi ha un 10% que ha declinat rebre la punxada contra la Covid.

Des de la Fundació maresmesmenca ASPRONIS asseguren que és important que tots els treballadors estiguin vacunats per diversos motius, com ara la dificultat del col·lectiu per distanciar-se socialment o posar en pràctic les mesures bàsiques d’higene, a més de tenir més probabilitat de patir complicacions si es contrau el virus. El director de la fundació, Francesc Durà, ha remarcat la importància de conscienciar i sensibilitzar a tots els treballadors del col·lectiu per vacunar-se. Assegura que “no fer-ho és un acte d’irresponsabilitat“.

És fonamental conscienciar a tota la plantilla de la importància que té la vacunació. Tot i que la campanya ha estat un gran èxit amb un 90% de vacunats, sí que hi ha una minoria que no ho ha fet i se’ls ha de pressionar, perquè cuidant a persones vulnerables és un acte d’irresponsabilitat.

A tot Catalunya un 90% dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu s’han vacunat. A la Fundació ASPRONIS, dels més de 300 treballadors que tenen, només no ho han fet sis persones. Unes xifres que Durà llegeix com tot un èxit, malgrat remarcar que li agradaria tenir un 100% d’immunitzats.

Només tenim un 2% de la plantilla no vacunada. Les seves argumentacions són molt fluixes, com que no tenen confiança… Però són només sis persones, i per això estem molt contents que la gran totalitat s’ha posat la vacuna.

Durà, també ha explicat que la situació als centres de la Fundació ara és estable, després d’un estiu complicat on han tingut diferents brots. Per sort, la majoria dels positius han estat asimptomàtics perquè estaven protegits. També ha puntualitzat que tenen plans de contingència preparats que s’activen quan les dades epidemiològiques empitjoren al conjunt del país.

Estem passant un moment més tranquil ara. Hem passat moments complicats a l’estiu. El que és cert és que quan has tingut contagis amb persones vacunades, els símptomes han estat menors o zero. Nosaltres continuem aplicant plans de contingència i adaptant-nos a la situació de cada moment.

Amb tot, ha assegurat que la vacuna és 100% segura i ha posat d’exemple els casos asimptomàtics que ha tingut la Fundació aquests darrers mesos. Uns casos que sense la vacuna podrien haver tingut complicacions greus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *