Recomanació de l’ADF: “Per Sant Joan, els coets s’han de llençar de la carretera cap al mar”

Demà es celebrarà la revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l’any, i un dels elements més típics d’aquesta festa són els coets i els petards. Des de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), han volgut conscienciar a la població que poden ser molt perillosos per les zones boscoses. Per això, demanen que es llencin des de la carretera cap al mar, no cap a la muntanya.

El cap operatiu de l’ADF de l’Alt Maresme, Dídac Rey, i el col·laborador de Ràdio Calella TV i voluntari de l’ADF, Aleix Duran, han passat avui pel programa La Ciutat on han explicat també la funció dels membres de l’ADF. Són declaracions de Dídac Rey.

Per Sant Joan, la gent ha de gaudir, que és berbena i s’ha de gaudir. Ara, una cosa que sí han de mentalitzar-se és que els coets es llencen de la carretera cap al mar. A partir de la carretera per amunt, al Parc Dalmau, ni un coet, ni un tro. Un foc és molt fàcil, encendre’s una cosa és molt fàcil. El bosc estarà verd i està cremant, perquè el primer que agafa temperatura i quan ho ha fet costa molt d’apagar. Nosaltres fem la prevenció, quan hi ha una columna anem i l’apaguem, perquè si agafés temperatura ja no ho apaga ni bombers ni Déu.

Rey també ha denunciat la intencionalitat dels incendis forestals. Assegura que en un percentatge molt alt hi ha la mà de l’home al darrere.

Els focs no es fan sols, hi ha sempre la mà maleïda que és la que encén. Un tant per cent molt alt són intencionats. Per un foc, ha d’haver sequedat, material per encendre i un misto. Agents rurals això ho tenen molt per la mà i saben allà on ha començat. Un vidre es pot encendre sol, però no amb la facilitat que diuen que s’encén, perquè ha d’haver unes característiques, ha de fer la lupa. És difícil.

I han volgut recordar el telèfon d’emergència, el 112. Rey ha demanat que tothom que vegi una columna de fum, truqui el més aviat possible.

L’important també és que la gent que viu al bosc també ha de vigilar. Nosaltres vigilarem i farem tot el que puguem. Nosaltres ens hem posat en contacte amb ciclistes i així que són els que gaudeixen la muntanya, que van amb moto, que van amb cotxe, els que caminen. Tota aquesta gent són els que han de vigilar també. Qualsevol columna que trobin, qualsevol abocament, ho poden dir a la Policia Local però sempre han de trucar al 112, que centralitza totes les trucades d’emergències de Catalunya.

Des de l’ADF, també han recordat que no s’han de llençar deixalles al bosc. Afirmen que han trobat al bosc tot tipus d’escombraries, des de papers i llaunes fins a pneumàtics i neveres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *