Recomanen fer donatius econòmics per ajudar a protegir els refugiats del temporal fred

Camp de refugiats de Moria, a la illa de Lesbos (Font: EFE / Stratis Balaskas)

Les aportacions econòmiques a les ONG’s que treballen sobre el terreny són més eficaces que donar roba d’abric perquè els refugiats es protegeixin de les baixes temperatures. És la recomanació que fan diverses entitats al fil del missatge que ha circulat per Wathsapp i en el qual es crida a donar mantes, abrics i altres peces de roba per enviar-los als camps de Grècia.

El portaveu de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra al Maresme, Dani Carulla, desaconsella donar roba d’abric perquè les persones que es troben als camps de refugiats es protegeixen de l’actual temporal de fred que assola Europa. Explica que és una via de col·laboració que suposa un cost de gestió molt elevat i, en aquest sentit, assegura que resulta més eficaç fer donatius econòmics a les entitats i ONG’s que treballen sobre el terreny.

“Aquesta és una iniciativ gairebé particular, molt lloables, però que genera un espai d’emmagatzematge, classificació i enviament molt costós. És molt més directe fer un ingrés a qualsevol ONG que està treballant sobre el terreny”, ha assegurat en declaracions a Ràdio Calella TV.

Carulla explica que és una qüestió de practicitat, i recorda que la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, recentment presentada a Calella, també recull donatius a través del seu web . Aquests seran distribuits entre les ONG’s i les entitats que estan treballant sobre el terreny en tasques de voluntariat.

Un Palau Sant Jordi ple per reclamar ser terra d’acollida

Casa Nostra, Casa Vostra augura que ompliran el Palau Sant Jordi amb motiu del que s’ha anomenat el Gran concert per a les persones refugiades, el pròxim 11 de febrer. Es reclamarà a les institucions que obrin fronteres i donin compliment al dret d’asil. Serà un espectacle dirigit per La Fura dels Baus i que comptarà amb actuacions de moltes personalitats de la música i les arts escèniques.

cartell st jordiAhir mateix es va presentar la versió solidària del Mediterráneo de Joan Manuel Serrat, interpretada pel music sirià Feras Almalat, Judit Neddermann, Sidonie, Els Amics de les Arts, Elèctrica Dharma o Marina Rossell, Manolo Garcia i Antonio Orozco, entre d’altres.

“Hem hagut de tancar la llista perquè no caben més artistes. Mediapro oferirà la senyal en directe per a les cadenes de televisió que ho vulguin. Barcelona pot ser punta de llança perquè altres ciutats europees es mobilitzin en pro d’aquestes persones que ho estan passant malament”, ha dit Carulla.

Les entrades tenen un preu que va dels 15 als 60 euros i es poden adquirir a través del portal Atrapalo.com. Se’n van posar a la venda 15.000.

Dani Carulla ha explicat que amb iniciatives com aquesta, o la de la manifestació convocada pel 18 de ferbrer a Barcelona, es vol fer una apel·lació directa tant a l’Estat Espanyol com a la comunitat internacional sobre el drama humanitari que es viu a Europa. “Estem denunciant les traves que posa la Unió Europea amb majúscules. No pot ser que tinguem tantes persones a les que no es deixa entrar, i per això diem als polítics que s’han de posar les piles, a alguns els hauria de caure la cara de vergonya”, ha reblat.

Carulla ha insisit que la resolució del drama que es viu als camps de refugiats està a les mans de les institucions internacional perquè “la ciutadania, nosaltres, ja estem preparats”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *