Recta final de les Jornades Internacionals Folklòriques

Imatge d'arxiu

La 51 edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya que organitza Adifolk i que l’1 de setembre es van inaugurar a la nostra ciutat, acabaran aquest diumenge amb una gala que es farà a Tordera.

Han estat 10 dies en els quals Calella i altres punts de la geografia catalana s’ha omplert de músiques tradicionals amb grups vinguts d’Argentina (Compañía Folklórica Danzantes), Turquia (Grup Folklòrik Tubil), Eslovàquia (Grup Folklòrik Orgonina) i Catalunya. El tinent d’alcaldia responsable de l’àrea de Cultura, Josep Grima, ha lloat la feina d’Adifolk i ha dit que hem de prendre nota de com els joves d’altres països del món valoren les seves tradicions.

Que Calella sigui el punt de partida és màgic i espectacular, i nosaltres hi creiem. Quan parlem de cultura implica que hi hem d’apostar i apropar el folklore internacional és molt important. Adifolk és la mostra d’estima a la cultura més gran que hi ha arreu del territori. Hem de prendre nota de com els joves d’altres països valoren les seves tradicions i el folklore, les seves danses, la música, i això és brillant. Nosaltres no hi deixarem de creure mai i hi apostarem tant com puguem.

El president d’Adifolk, Ivan Besora, recorda quin és l’objectiu d’un festival que ja ha fet mig segle i que és el més antic del país. Són declaracions a Ràdio Tordera.

Cada any ens acompanyen uns països diferents i durant els 10 dies omplim pobles i ciutats d’arreu de Catalunya amb la intenció que grups de qualitat i prestigi puguin arribar, no només a poblacions grans, sinó també petites i mitjanes perquè puguin gaudir d’aquest folklore.

Les JIF els clouran aquest el diumenge en una gala que tindrà lloc a Tordera. L’alcaldessa Elisabet Megia, i en declaracions a l’emissora municipal, s’ha mostrat molt satisfeta perquè diu que aquestes accions ajuden a situar la seva població al mapa.

Tordera s’ha de sentir molt orgullosa d’acollir justament la cloenda. Ens agrada que la gent se senti orgullosa del seu poble i continuar situant Tordera al mapa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *