Repunta la compra d’habitatge al Maresme

Les agències immobiliàries han notat aquest 2017 un interés creixent pel mercat de pisos de compra de la comarca, com també està passant al Garrat. Un dels principals portals del sector explica en un informe recent que l’augment de preus que s’està registrant a Barcelona i a la primera corona metropolitana, està portant els petits inversions a fixar-se en altres territoris de costa i ben comunicats.

Maria Vilà, de Finques Vilà, amb oficina a Calella, ha confirmat que s’ha produit un augment de la demanda de pisos de compra, no molt grans. S’hi interessen petits inversors: gent de mitjana edat o gran que ha aconseguit arraconar uns estalvis.

“Notem un cert increment de demanda, diria que del voltant del 30% en vendes realitzades. Se m’està apropant més gent nacional que estrangera, a diferència de l’any passat que era un constant de parlar amb anglès i francès, no sé què passara a l’agost. Veig molt d’inversor: gent que té un dineret al banc, que no li rendeix, i decideix destinar part dels estalvis a la compra d’un immoble per posar-lo a llogar”, ha comentat.

I els immobles que tenen més sortida, i que s’adiuen a l’oferta majoritària del territori, són apartaments petits que també han pujat de preu. “Però una mica -puntualitza Vilà-. No ens pensem que s’ha tornat boig el mercat, encara és bon moment per comprar, però la tendència és a pujar. El més demanat són pisos de 2-3 habitacions per un màxim de 130.000 euros. És a dir, la gran casa de 400 mil euros no la veig; ni tampoc veig compradors que vulguin, per exemple, terrenys per fer-hi una construcció o naus industrials”.

Si el mercat de compra de pisos ha repuntat, on veritablement hi ha una demanda important que no es pot atendre és el de lloguer. La genera principalment gent jove, i qualsevol pis que s’oferta aconsegueix ràpidament inquilí.

“Tenim molta, molta demanda de lloguer que no podem satisfer per falta de producte. I ho comento amb altres companys de la zona, i estem tots igual: costa molt d’aconseguir pisos de fins a 3 habitacions, per uns 400 o 500 euros al mes. I tenim molta demanda de gent de fins a 30 anys”, ha assegurat la propietària de Finques Vilà.

I tot plegat, en un context en què el lloguer vacacional i la gestió dels anomenats pisos turístics també està a l’alça aquí al Maresme, i en concret a l’Alt Maresme, àmbit en el qual treballen des de Finques Vilà. Un factor que, com passa a Barcelona, està condicionant directament el mercat de l’habitatge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *