Retiren del mercat determinats lots de tires reactives que s’utilitzen per mesurar la glucosa en sang

L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat determinats lots de tires reactives degut a que poden emetre resultats esbiaixats o errors després de la inserció de les tires al glucòmetre, l’aparell que indica el nivell de glucosa en sang. Són els instruments que utilitzen les persones diabètiques per tenir controlats els nivells de glucosa en sang.

Els lots que han sigut retirats són dos models de la marca Accu-Chek, alguns lots dels models Accu-Chek Aviva i Accu-Chek Performa, fabricats a Alemanya per Roche Diabetes Care GmbH.

tires reactives afectades

Font: Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris

En el cas de tenir algun dels lots afectats, l’AEMPS ha recomanat als pacients diabètics no utilitzar-los i contactar amb el Servei d’Atenció al client d’Accu-chek, al telèfon 900 535 710, per rebre instruccions sobre com tornar-les i canviar-les per lots en bon estat. De cara als professionals dels centres sanitaris i de farmàcies, l’AEMPS ha recomanat contactar amb l’empresa per retornar-los i intentar identificar a les persones que han comprat els productes afectats per advertir-los i que també els puguin retornar.

L’empresa que produeix les tires ha informat als distribuïdors, centres sanitaris, farmàcies i pacients que disposen de les tires afectades per informar del problema i de la retirada dels productes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *