L’ocupació hotelera pel 70.3 Barcelona creix gràcies a l’increment dels participants internacionals

IM00000000

Un 75% dels triatletes que han competit a la prova de mitja distància de la marca Ironman eren provinents de fins a 79 nacionalitats diferents. La presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Isabel Mallol, ha dit en una entrevista a l’Info Migdia que aquest augment dels participants internacionals ha contribuït a assolir uns nivells d’ocupació hotelera molt satisfactoris.

Tot i no disposar de les dades oficials definitives, doncs l’ocupació per la prova esportiva encara no es pot donar per acabada aquest dilluns; Isabel Mallol assegura que l’impacte en el sector local ha estat positiu, i especialment entre els hotels certificats amb el segell de cicloturisme.

La majoria d’hotels han obert i els que tenim la certificació en aquesta modalitat podem dir que hem superat el 90% d’ocupació. Hem estat així tot el cap de setmana, amb estades llargues perquè són clients que venen de països llunyans.

Però sobretot de nacionalitat irlandesa, britànica, francesa i italiana. I per darrera, els clients espanyols que també contracten l’estada a Calella amb motiu del triatló de mitja distància Ironman.

La presidenta de l’associació ha parlat de l’impacte que aquests esdeveniments internacionals tenen més enllà del sector de l’allotjament. Especialment, ha dit, en la restauració, on posa de relleu l’esforç que fan els empresaris per adequar el seu servei a les necessitats d’aquest perfil de client.

La nit del divendres va ser la clau quant a repercussió al conjunt de la població. Veies restaurants plens, gent que ve atreta per la prova; la nit de dissabte ha estat la més àlgida quant a ocupació, però no ha tingut traducció al carrer perquè han de descansar (…) Sempre hem intentat inculcar entre els restauradors que no tanquin diumenge al migdia perquè els esportistes acaben la prova i volen menjar. Molts ja ho fan però és necessari que tot el sector atengui aquesta necessitat que hi ha.

Des de l’ATC s’exposa que les proves de mitja i distància Ironman han acabat de significar-se com un revulsiu per a l’activitat turística de Calella. I en aquest sentit es considera justificada la inversió que s’hi fa amb diner públic.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a la presidenta de l’ATC, Isabel Mallol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat