S’acaba el Carnaval: Udols de Foc farà avui l’enterrament de la sardina

Avui comença el temps de Quaresma, quan l’austeritat marca la pauta dels 40 dies que condueixen a la Setmana Santa. Es deixa enrere el temps de diversió del Carnaval i es fa amb el ritual popular de l’enterrament de la sardina, en què el rei Carnestoltes mor per culpa dels excessos i se’l crema a la foguera. Això és el que es farà aquesta tarda a la Plaça de l’Església, on acabarà la cercavila organitzada pels Udols de Foc que sortirà a les 18h de la Plaça Catalunya. L’acompanyarà el seguici de les vídues desconsolades.

La cercavila passarà pel carrer Cervantes i creuarà tot Església, fins arribar a la plaça on es farà la crema i l’enterrament del rei Carnestoltes. Udols de Foc crida a tots els calellencs i calellenques a sumar-se al seguici disfressats de vídues desconsolades.

Pilar Riera ha parlat a la col·laboració que han tingut aquest any dels usuaris de l’Espai Jove, a qui espera aquesta tarda.

Hi ha gent del teatre que ha dit que vindrà, potser també els nois i noies de l’Espai Jove, que han creat el nino que cremarem a la foguera. Han fet el Carnestoltes, però no sabem si vindran o no. Haurem d’esperar a l’últim moment.

La cerimònia de l’enterrament de la sardina inclourà la crema del rei Carnestoltes i la lectura del testament a càrrec del notari. Un text que acostuma a repassar alguns temes d’actualitat de forma irònica i satírica. El contingut es guarda en secret.

Tocarà més temes de Calella, algun polític, però sobretot coses que passen a la ciutat (…) Deixo el factor sorpresa obert, i qui vulgui saber de què parla, que vingui perquè s’ho passarà molt bé.

La lectura del testament anirà a càrrec de Jordi Feliu, que donarà el pèsam a les vídues que s’hagin afegit a la festa amb disfresses pròpies. Entre tots els participants es farà el sorteig de diversos premis.

Un cop les vídues hagin arribat a la plaça, les farem pujar a l’escenari acompanyant al notari mentr fa la lectura del testament del Carnestoltes, i entraran al sorteig d’obsequis que han donat establiments de Calella.

La festa acabarà amb el repartiment de xocolata desfeta entre els assistents. També hi haurà vi moscatell i refrigeris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *