La creació de la zona verda i l’ampliació de les bosses d’aparcament gratuït, aquest dijous a Ple

zona verda web

El Govern de Junts per Calella i el PSC presenta al Ple Municipal que s’ha convocat per aquest dijous 27 de febrer les mesures sobre mobilitat que Gestvia va presentar a principis de desembre en roda de premsa. Es vol guanyar places d’aparcament gratuït a les afores – ampliant la bossa de la part alta de la Riera Capaspre, de 200 a 500 places, i creant-ne una de nova al sector de Joan Corominas, de 150 places –; i la més novedosa, la implementació de la zona verda en una prova pilot que es vol posar en marxa al juny, amb una durada de 8 mesos, que és el temps que es calcula permetrà poder fer una avaluació acurada del seu funcionament.

La zona verda es provarà al sector del Rierany dels Frares en resposta a la pressió que exerceix la que hi ha al barri de Poblenou, a Pineda de Mar. S’implementarà en 250 places compreses entre els carrers Ànimes i Rierany dels Frares, que continuaran sent gratuïtes per als residents que paguin l’impost de circulació a Calella. La resta haurà de treure un tiquet, amb la mateixa tarifació que la zona blava. S’enviarà un adhesiu a tots els residents perquè puguin distingir el seu vehicle.

Aquest és el mapa de carrers on es planteja la implementació de la zona verda

Aquest és el mapa de carrers on es planteja la implementació de la zona verda

 

L’ampliació de la Riera Capaspre i la creació d’una nova bossa d’aparcament a Joan Coromines està pensada per descongestionar el centre de la ciutat. A tot això, i segons van anunciar en roda de premsa el president i vicepresident del Consell d’Administració de Gestvia, Josep Torres (PSC) i Guillermo Gomis (Cs), es proposa també traslladar el model de tiquet diari a l’aparcament de Les Palmeres i a la zona propera a la Piscina Municipal Dorly Strobl.

L’ordre del dia del Ple Municipal de febrer

Entre els punts que es portaran a debat dels grups municipals de l’Ajuntament de Calella, hi ha la pròrroga de l’actual Pla Local de Joventut, que va entrar en vigor el 2016 per un període de 3 anys, a l’espera de la presentació del nou informe que està actualment en procés d’elaboració.

En l’àrea de Territori, es presenta l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de Can Carreras, complint el procés que ha de permetre regularitzar la situació del nucli de cases i que es fa de la mà de l’Ajuntament de Pineda.

L’apartat de les mocions és el més extens: els grups polítics municipals n’han registrat un total set, que presenten de forma individual i algunes conjuntament. Junts per Calella i ERC demanen el pronunciament del plenari sobre la decisió de retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. Calella en Comú i ERC, en relació a l’empadronament de persones en situació de residència irregular; tots els partits excepte Cs s’han posat d’acord per plantejar la implementació del vot telemàtic a l’Ajuntament de Calella; mentre que el PSC, Junts per Calella, Calella en Comú i CS presenten una moció de rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona. Calella en Comú planteja diverses iniciatives vinculades al canvi climàtic: d’una banda, la petició perquè s’abordin els problemes estructurals i de mobilitat que se’n deriven, i de l’altra, la proposta per organitzar un sistema per compartir vehicle privat. A les portes del Dia Internacional de la Dona, tots els grups municipals sense excepció eleven a ple una moció amb motiu de la commemoració del 8M.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat