Salut convoca a tots els majors de 16 anys

L’empitjorament de les dades epidemiològiques per la irrupció de la variant delta, que la setmana que ve serà majoritària a Catalunya, ha propiciat que Salut premi l’accelerador en la campanya de vacunació. Avui ha obert la convocatòria per a la franja d’edat de 16 a 29 anys, l’última que quedava pendent. Des d’avui, totes les persones nascudes entre els anys 1992 i 2005 poden demanar cita a vacunacovidsalut.cat i se’ls administrarà a partir de la setmana vinent. Els menors d’edat no necessiten cap permís dels pares o tutors legals. El conseller Josep Maria Argimón, que ha comparegut en roda de premsa amb la secretària de Salut Pública, ha fet una crida a vacunar-se, sobretot les persones del grup d’edat d’entre 40 i 49 anys.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimón, ha remarcat que cal ampliar la cobertura vacunal entre el grup d’edat de 40 a 49 anys perquè encara s’hi registren ingressos hospitalaris.

Per què aquest grup? Perquè tenim un bon recorregut per millorar les cobertures de vacunació. I és un grup de risc. Cada vegada que baixem d’edat, la sensació de risc disminueix i amb això l’interès per vacunar-se. Ja podria ser un grup pràcticament vacunat amb pauta complerta, i és important que augmentem la cobertura.

Una altra de les novetats fa referència al temps d’espera per a la segona dosi d’AstraZeneca, que s’avançarà fins a les 8 setmanes.

Avançarem la segona dosi d’AZ a les 8 setmanes. La fitxa tècnica parla de 10 a 12, però l’avancem a les 8 setmanes perquè és un grup d’edat que, en segona dosi, encara li queda molt recorregut i és molt vulnerable.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que el nou cicle de contagis que s’ha registrat a Catalunya pren ja la forma d’onada. En dues setmanes els contagis s’han multiplicat per deu i la situació està saturant la feina als CAPs, que afronta també la tasca de vacunació. En aquest sentit, Argimon ha apel·lat novament a la responsabilitat de tots.

Demanem un punt més de responsabilitat. No demanaré l’últim esforç perquè un virus és imprevisible, però sí que tots fem un esforç per autorregular-nos. És molt necessari.

Malgrat l’empitjorament de les dades epidemiològiques, Argimon ha dit que de moment no hi ha cap previsió de marxa enrere pel que fa a les mesures restrictives.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *