Salut proposa que la regió sanitària de Girona passi a la fase 1 a partir de dilluns

En la fase 1 es permet l’obertura de comerços minoristes i de terrasses

Girona, Lleida i Catalunya Central són les tres regions sanitàries que entraran en la fase 1 del pla de desescalada si el Ministeri de Sanitat valida la proposta anunciada aquest migdia per la consellera de Salut, Alba Vergés. S’unirien a Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran, on des de dilluns s’han alleugerit les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19.

Vergés ha explicat en la compareixença d’aquest migdia que s’ha pres la decisió de proposar aquestes tres regions sanitàries en base a la tendència decreixent de la incidència del virus en els últims 7 dies.

Dilluns que ve considerem que podríen passar a fase 1 tres regions sanitàries més: Lleida, Catalunya Central i Girona. En base a les dades sanitàries, a la tendència que portem acumulada dels 14 dies, també dels últims 7 dies, que marca una tendència decreixent.

El pas a la fase 1 del pla de desescalada implicaria un relaxament de les mesures de confinament que s’han viscut fins ara. La principal novetat serà que es recuperarà la llibertat de circulació, exclusivament dins l’àmbit territorial dels municipis de la mateixa regió sanitària, per fer activitas comercials, practicar esport o reunir-se amb altres persones.

I és que es permeten les reunions de familiars i amics, en domicilis o terrasses, fins a un màxim de 10 persones, sempre respectant els protocols de seguretat: 2 metres de distància física.

A nivell econòmic, es reobren els comerços minoristes de fins a 400 metres quadrats de superfície. A la fase 0 només es permet l’activitat amb cita prèvia; a excepció dels negocis dels serveis essencials.

També es permet que bars i restaurants obrin les terrasses a l’aire lliure, limitant al 50% de les taules permeses en base a la corresponent llicència municipals. Hi haurà d’haver una separació de, com a mínim, 2 metres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *