Sanitat recomana vacunar-se del xarampió als nascuts després del 1970

El Ministeri de Sanitat ha fixat que totes aquelles persones amb les edats compreses entre 40 i 50 anys, s’hauran de vacunar del xarampió si no estan completament segurs d’haver passat la malaltia o d’haver rebut les dues dosis necessàries de la vacuna.

El Ministeri de Sanitat ha activat aquest protocol després que la malaltia hagi reaparegut amb força a quatre països europeus – Regne Unit, Albània, Grècia i República Txeca – on es considerava erradicat.

Segons un informe publicat per lOrganització Mundial de la Salut, basat en 53 països, s’ha observat una preocupant reaparició de malaltia.
Respecte a Espanya l’OMS va verificar que era un país lliure del virus tot i que el Ministeri de Sanitat recomana vacunar-se del xarampió a totes aquelles persones, que tinguin entre 40 i 50 anys, que viatgin a l’estranger i no recordin haver-lo patit o haver rebut les dues dosis necessàries de la vacunació. Molts en aquesta franja d’edat no es van vacunar o només van rebre una dosi de la vacuna, quan la dosi ideal per immunitzar-se davant la malaltia en són dues.

Per aquells que tenen més de 60 anys a Catalunya ja estarien immunitzats, ja que fins a mitjans del segle passat la malaltia era crònica a tot l’Estat.

Actualment el calendari de vacunació inclou la triple vírica – xarampió, rubèola i parotiditis – amb dues dosis: una als 12 mesos i una altra entre els 3 i 4 anys. Segons els experts per a qualsevol altra edat; es recomanen dues dosis de la vacuna, amb un interval d’un mes com a mínim entre les dues.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *