Sant Iscle demana una línia de bus que connecti amb l’hospital de Calella

Els veïns i veïnes de Sant Iscle de Vallalta que han de desplaçar-se a l’hospital de Calella per una visita o una prova diagnòstica, i no tenen vehicle propi, han de destinar una hora de rellotge per completar el trajecte d’anada. I després el de tornada. Només compten amb una línia de bus que paga el consistori i que arriba a Arenys de Mar, amb tan sols vuit trajectes diaris i de dilluns a divendres. Llavors han d’agafar el tren fins a Calella on, en el cas de persones amb dificultats de mobilitat, han d’esperar el bus que els apropi fins al centre o bé pagar-se un taxi. L’alcalde Eduard Turón denuncia l’“odissea” que han de passar els seus conciutadans per accedir als recursos sanitaris i reclama a la Generalitat que hi posi solució.

Anar al metge, al CAP de Canet de Mar o a l’hospital –sigui el de Calella o el de Blanes, on hi ha tots els serveis de traumatologia, per exemple– continua sent una “odissea” per als veïns i veïnes de Sant Iscle de Vallalta, que només disposen d’una línia de bus que arriba a Arenys de Mar. Allà han de fer transbord per agafar el tren i, un cop a Calella, enfilar el camí a peu fins a l’hospital o bé, esperar el bus o pagar-se un taxi. L’alcalde Eduard Turón ha denunciat les dificultats a través de Ràdio Calella TV.

Ja tenim problemes per anar al CAP de Canet de Mar, que hem d’agafar bus fins Arenys de Mar i després el tren. Però se’ns complica per anar a l’Hospital Sant Jaume de Calella i encara més quan toca a Blanes, que es converteix en una odissea (…) Som l’únic poble de tot el voltant que estem sense transport interurbà.

Tot plegat per completar un trajecte que dura tan sols 15 minuts en cotxe. Els veïns i veïnes de Sant Iscle estan resignats a haver de destinar tot un matí o una tarda quan tenen programada una visita amb un especialista o s’han de fer una prova diagnòstica perquè els busos de la línia fins a Arenys de Mar tampoc tenen molta freqüència de pas. Explica l’alcalde que els costa 17.000 euros l’any i que és un servei deficitari, que no obstant això, mantindran.

Tenint en compte que les sortides són molt espaiades, hi ha gent que s’ha de reservar tot el matí per fer-se només una prova a l’Hospital.

L’alcalde de Sant Iscle de Vallalta ha traslladat la petició a les autoritats de transports i salut de la Generalitat de Catalunya, havent constatat que “no tenen cap tipus d’interès” per donar solució a la seva gent. Retreu que, mentrestant, es vagin fent campanyes en què demanen a la ciutadania que deixi el vehicle privat i utilitzi el transport públic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *