Sara Llorens serà homenatjada a la Biblioteca

“Sara” és un migmetratge que homenatja a la pinedenca Sara Llorens per les seves fites com a professora i escriptora.

Aquest divendres a les 22.00 h tindrà lloc la projecció de Sara al pati de la Biblioteca Can Salvador de la plaça. Un curtmetratge basat en la folklorista Sara Llorens de Pineda de Mar, ens ho explica Marçal Mora director de “Sara”.

Cada any fem un migmetratge que homenatgi un personatge històric del poble. Enguany, hem fet a la Sara, una dona vinculada al món de la cultura i política, que va portar a casa seva a les nenes especialment filles de pescadors per ensenyar-les a escriure i llegir perquè en aquella època les nenes tenien prohibit anar a l’escola o no hi anaven.

Una projecció que també destaca la recerca del folklore català de Sara Llorens. Fita que no va ser reconeguda fins anys després. Marçal Mora, Cinemart i Foto-Film Calella ha ficcionat la vida de Llorenç abans de ser coneguda com a escriptora, basant-se en els anys d’infantesa de la pinedenca, que la van convertir en la persona reconeguda més endavant s’ha convertit, diu Mora.

És una història que cada any intentem recrear amb tota mena de personatges. Aquest any Calella ha estat enregistrant el passeig Manuel Puigvert i a més, ha participat gent de la ciutat: l’Espai Caixa amb la gent gran, les puntaires de Calella, coneguts, associacions i coproduït per Foto-film Calella. Hem pensat amb els Amics de la Biblioteca que és ideal fer la projecció al patí de la Biblioteca.

“Sara” es projectarà divendres 23 d’agost a les 22.00 h al pati de la Biblioteca Can Salvador de la plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *