Segon a semàfor a la vista

Foto: GoogleMaps

Albert Zanca, que lidera el govern de coalició entre ERC i la CUP a l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, ha explicat que les dificultats d’accés a l’habitatge – especialment entre el col·lectiu juvenil- i la dinamització comercial i del Mercat Municipal estan entre les principals preocupacions polítiques de l’executiu. També ha celebrat l’anunci d’Ensenyament de posar fil a l’agulla a la construcció de l’institut i s’ha referit a la polèmica de les banderes al balcó consistorial. “Quan tinguem les noves ja les posarem”, ha sentenciat.

Al balcó de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar no hi oneja cap bandera. L’alcalde Albert Zanca ha explicat que, les que hi havia, es van retirar perquè estaven malmeses i que es tornaran a col·locar quan es tinguin les noves. No ha especificat quins símbols es penjaran però el cas és que un jutjat ha requerit al consistori santpolenc que hi faci onejar l’espanyola. Són declaracions al programa La Ciutat.

Tenim una sentència que ens obliga, hi eren, i ara ens tornen a requerir que les posem (…) Quan tinguem les noves ja les posarem. Si ens ho demanen insistentment ho farem perquè intentarem complir amb les ordres que ens imposen, encara que algunes siguin injustes. Ho farem perquè sinó ens toquen les pessigolles.

L’alcalde de Sant Pol de Mar ha explicat que el semàfor que s’està instal·lant a la recta del Gran Sol és un projecte que l’actual govern ha heredat de l’executiu de Montserrat Garrido (JxCatalunya) i que es veu amb bons ulls. Els treballs s’enllestiran a finals de mes, principis de febrer a molt estirar; i podria no ser l’únic senyal lluminós que ens trobarem en creuar la carretera NII dins el terme municipal. Zanca ha parlat de la més possibilitat que se’n posi un altre davant dels Tobella, perseguint el mateix objectiu.

Hi ha la possibilitat que s’instal·li un segon semàfor a l’alçada dels Tobella, després de la corba del Gran Sol. Donaria facilitat d’accés a qui baixa dels Garrofers, que ara fan la volta per la plaça dels Garrofers, podrien creuar la carretera per aquest punt.

El Govern d’Esquerra i la CUP a Sant Pol de Mar aposta per un creixement sostenible de la població, que actualment formen 5.200 habitants.

Les famílies hauran d’esperar un parell de cursos per tenir l’institut. Ensenyament ha donat llum verd al projecte que es desenvoluparà al costat del camp de futbol del Sot del Bagueny.

Al costat del camp de futbol hi ha un terreny on hi aparquen els vehicles que van al camp o a l’escola; allà s’hi construirà l’edifici per ubicar-hi l’institut i es farà la fórmula d’institut-escola (…) Aquest estiu ampliarem una part de l’escola per traslladar els alumnes que estan als barracons, i a l’estiu del 2021 començaran les obres. Esperem que el 2022-2023 estigui construït.

Entre els objectius d’aquest mandat municipal, l’alcalde hi ha situat les polítiques d’accés a l’habitatge i la dinamització del comerç de Sant Pol de Mar, ara en hores baixes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *