S’embarranca una narcollanxa a la platja de Sant Pol

Localitzada una nova narcollanxa al litoral maresmenc. L’embarcació, que s’utilitza per al transport de droga per via marítima, va ser trobada ahir embarrancada a la platja de Can Villar a Sant Pol de Mar. Efectius de la Policia Local del poble, de Mossos i Guàrdia Civil, que s’han fet càrrec de la investigació, van desplaçar-se fins al lloc dels fets després de rebre l’avís. Es va localitzar sense cap mena de càrrega ni combustible.

L’embarcació fa 8 metres d’eslora i té espai per a quatre tripulants. Segons fonts policials, citades per l’Ajuntament de Sant Pol, els investigadors apunten que dos dels tres motors de l’embarcació es van avariar durant la travessia i que els seus ocupants van traslladar la càrrega i combustible a una altra embarcació. Va ser llavors quan van intentar sense èxit enfonsar la llanxa, que hauria acabat arrossegada pel mar fins a la platja.

La retirada de la llanxa està prevista per aquest matí. Una embarcació de la Prefectura de Costes ha de remolcar-la fins a un prop proper on passarà a disposició judicial. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació.

No és la primera vegada que es produeix una troballa d’aquesta mena a la costa maresmenca, on cada vegada més grups organitzats dedicats al tràfic d’haixix, aprofiten la costa catalana com a porta d’entrada des d’on distribueixen a altres punts de l’Estat i Europa. Precisament, la setmana passada un operatiu conjunt entre Mossos i Guàrdia Civil va desarticular una organització criminal que construïa embarcacions d’alta velocitat per introduir haixix a Catalunya des de l’Àfrica, el que es coneixen com a narcollanxes. Aquest entramat comptava amb la col·laboració d’empreses nàutiques legals amb les quals adquirien les peces necessàries per confeccionar embarcacions d’alta velocitat, una d’elles ubicades al Port de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *