La Temporada Lírica programa un cicle de cambra i quatre espectacles de gran format

Joaquim Piqué és el nou director del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia Ciutat de Calella

Foc nou a l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, que ara afegeix el “Ciutat de Calella” al nom per reivindicar i fer gala de les arrels. Joaquim Piqué n’és el nou director i ha estat l’encarregat de dissenyar la Temporada Lírica que ahir es va presentar en roda de premsa i avui n’han donat detalls al programa La Ciutat, amb la presidenta de l’associació Anna Codina. En aquesta dotzena edició, el certamen arrencarà amb un cicle de cambra a l’Auditori de Can Saleta i seguirà amb espectacles a la Sala Mozart i a l’envelat de la platja, coincidint amb la Festa Major de la Minerva.

La dotzena temporada Lírica Ciutat de Calella començarà amb el cicle de cambra, que consta de quatre actuacions entre el 29 d’abril i el 17 de juny a l’Auditori de Can Saleta. Porten per títol: A la vora de les barcelonetes, D’aquí i d’allà, Prima la música i Afaitasons.

S’han programat dos espectacles per al concert d’òpera de l’estiu: el divendres 7 i el diumenge 9 de juliol. L’obra escollida és Les noces de Fígaro, una òpera bufa en quatre actes composada per Mozart, amb llibret italià de Lorenzo Da Ponte.

Per La Minerva, el diumengre 23 de setembre, a l’envelat de la platja s’hi portarà l’espectacle És Festa Major. Li seguirà un concert de bandes sonores, el diumenge 26 de novembre, i el concert de Cap d’Any, que arribarà el dissabte 23 de desembre. Tots a la Sala Mozart.

La setmana vinent es posaran a la venda les entrades per a la primera de les propostes de la programació lírica que organitza l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia Ciutat de Calella, amb la que s’estrenarà el seu nou director. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Joaquim Piqué, ha comentat que va acceptar l’oferta de l’entitat per bonica i esgrescadora.

Em van contactar, amb l’Anna ens vam entendre bé, i la proposta per a qualsevol músic professional és molt bonica i engrescant, anava a dir única pel volum que repersenta per a una ciutat com Calella.

Joaquim Piqué és docent, cantant i director musical. Ell s’ha encarregat de definir la programació de la Temporada Lírica Ciutat de Calella, mentre condueix els assajos del cor i l’orquestra. Està en el càrrec després que Francesc Llongueras assumís temporalment la direcció, arran de la decisió de l’entitat de desvincular-se d’Albert Deprius per trobar-se investigat per presumptes abusos sexuals.

Anna Codina reconeix que va ser un moment convuls i que va posar en risc la continuïtat del Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia.

En un primer moment podria haver passat que tiréssim la tovallola, però a mesura que passaven els dies ens vam refer (…) L’associació som moltes persones: el grup de cantaires, l’orquestra, els socis col·laboradors i tot el públic. Tothom forma part d’això i vam decidir que el millor era continuar endavant, i amb ganes.

La nova etapa arrenca amb nous projectes, com el de col·laborar amb la Fundació Crea del Maresme. L’associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia valora involucrar-s’hi assumint la branca musical d’aquest projecte cultural d’àmbit comarcal i que aposta pel talent emergent a la comarca. Això significaria que la seu de Mataró tindria una filial a Calella.

La intenció és que la part musical estigui sustentada per l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia Ciutat de Calella, i això farà que també ampliem la presència a tota la comarca.

Fa unes setmanes, el Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia Ciutat de Calella buscava cantaires per reforçar el grup, coincidint amb el seu 25 aniversari. Qui n’estigui interessat pot contactar-hi a corchc@hotmail.com i al 690 872 715.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *