S’endureix el conflicte laboral dels treballadors de les ambulàncies de l’Alt Maresme i Girona

Els treballadors del transport sanitari de l’Alt Maresme i les comarques gironines han començat aquesta passada mitjanit una vaga de 24 hores que es convertirà en indefinida a partir d’aquesta propera mitjanit. Ho fan després de les 3 jornades d’aturades parcials que s’han fet a l’ agost i el divendres de la setmana passada. Membres del comitè de vaga han anat aquest dijous al Parlament de Catalunya.

Segons el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez, ahir a la tarda es va fer a Quart una trobada informal amb els responsables de l’empresa concessionària, amb Transport Sanitari de Catalunya, que va acabar sense cap acord. Segons ell, va ser una reunió «per perdre el temps»: “Esperàvem per part nostra que portessin una proposta interessar per desencallar la situació però no ha estat així. Ha estat més aviat un intent de fer-nos perdre el temps de cara a la preparatòria de la vaga d’aquesta nit que passa de parcial a indefinida a partir de les 12″.

Joan Ramon Rodríguez ha explicat que els serveis mínims fixats per l’aturada indefinida són superiors als decretats durant els tres divendres que ha durat la vaga parcial ja que van ser del 85% i van de servir per garantir les assistències urgents i emergències, així com els trasllats de pacients que han d’anar a l’hospital per fer hemodiàlisi o per rebre tractaments oncològics com la quimioteràpia o la radioteràpia.

Empresa i treballadors s’emplacen a una nova trobada durant la propera setmana. “Ens hem emplaçat a una mena de trobada la setmana que ve, una trobada fora de l’àmbit que considerem oportú que és el departament de Treball. No s’han pronunciat més l’administració en aquest sentit. El CatSalut i el SEM havien de dir la seva, fins ara no estem contents de la posició que ha tingut l’administració, el CatSalut, el SEM i el departament de Treball”.

Sigui com sigui, els serveis mínims decretats per aquesta vaga indefinida és del 90 per cent.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *