S’esperen nevades al Montnegre a partir de dimecres

Font: Meteomar

El Servei Meteorològic del Maresme anuncia una nova baixada de les temperatures de cara a dimecres, especialment a l’Alt Maresme, que pot deixar neu a la serralada del Montnegre. No per sota de la cota. Comencem una setmana marcada per la inestabilitat, amb pluja que es mantindrà en els pròxims dies, però de forma puntual i aïllada.

Les temperatures es mantindran estables avui i demà dimarts al Maresme, i des del Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme adverteixen de la força de vent que farà que la mar estigui molt alterada.

La setmana començarà encara amb nuvolositat i risc d’algun ruixat puntual i aïllat; però la situació es complicarà de cara a dimecres, amb l’entrada d’una nova pertorbació que farà que baixin els termòmetres i que pugui aparèixer la neu a la serralada del Montnegre.

Precaució en la conducció

La Direcció General de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit demanen extremar la precaució en la conducció, aquests dies que s’esperen pluges i també neu en diferents punts del país, la qual cosa afecta a la circulació. De fet, està activat el Pla NEUCAT en zones d’interior, amb 5 vies tallades i més d’una quarantena on són obligatòries les cadenes. El transport escolar s’ha vist afectat per això en un total de vuit comarques catalanes.

Davant aquestes complicacions, i la perspectiva que es puguin mantenir en els pròxims dies, s’aconsella moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat; frenar amb suavitat, no travessar zones inundades i, si cal, parar el cotxe amb els llums encesos i reprendre la marxa quan deixi de ploure.

Estar atents a la informació sobre l’estat del trànsit a gencat.cat/transit o al perfil @transit al Twitter.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *