David Verdaguer guanya el seu primer Goya per “Estiu 1993”

L’actor malgratenc va recollir el “capgrós” al millor actor de repartiment en la cerimònia de lliurament de premis de l’Acadèmia del Cinema Espanyol. Verdaguer va sumar el tercer Goya per a l’òpera prima de Carla Simón, “Estiu 1993”, que va ser reconeguda a la millor direcció novella i a la millor actriu revelació, per a Bruna Cusí.

Després del seu segon Gaudí, en aquest cas pel seu paper a Tierra Firme; David Verdaguer s’ha alçat amb el Goya pel seu paper de pare de Carla Simón a Estiu 1993. En el seu discurs d’agraïment, l’actor va recordar-se de la resta de l’equip, i de les petites Paula Robles i Laia Artigas.

En total, tres Goya per a la cinta que explica la història de la Frida, una nena de 6 anys que acaba de perdre de la seva mare per culpa de la sida, i que l’acullen els seus tiets i la seva cosina. La pel·lícula recull les primeres setmanes de la nova vida de la petita, i de com intenta encaixar el cúmul de canvis que experimenta.

Els membres de l’Acadèmia del Cinema Espanyol també van premiar la producció catalana La librería, d’Isabel Coixet, que es va endur els premis principals: premi al millor guió original, a la millor direcció i a la millor pel·lícula.

També amb accent català els Goya al millor curtmetratge documental, Los desheredados de Laura Farrés, i a la millor pel·lícula d’animació per a la segona entrega de la saga de l’aventurer Tadeu Jones. I a la millor canço: La llamada, integretada per Leiva.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.