S’ha fet el sorteig dels integrants de les meses electorals pels comicis del 28A

Imatge d'arxiu

12.871 calellencs i calellenques estan cridats a les urnes per a les eleccions generals del 28 d’abril. Conformen el cens electoral per aquests comicis, tal i com s’ha donat a conèixer aquest matí en el sorteig per designar les persones que formaran part de les taules que hi haurà en els diferents col·legis que hi haurà a Calella. Un sorteig que es fa de forma informàtica per mitjà d’un sistema que escull els membres de les meses de forma aleatòria. Tant els titulars com els diferents suplents rebran personalment la notificació a casa seva. Com a molt tard, ho sabran oficialment el 6 d’abril.

Per a les eleccions generals del 28 d’abril, de les quals en sortirà la nova composició del Congrés dels Diputats com del Senat espanyols, a Calella hi haurà quatre col·legis on els ciutadans podran exercir el seu dret a vot. Seran la Fàbrica Llobet-Guri, la seu més important en nombre de taules -un total de nou-, l’Escola Freta (5), l’Escola Pia del carrer Jovara (3) i la Biblioteca Municipal (2).

Del sorteig per designar els membres de la mesa n’han sortit escollit el president i els dos vocals de cadascuna de les taules, i les persones que seran els seus suplents. Tot aquell que forma part d’una mesa electoral rep una dieta econòmica de 65 euros i el dret a que se li redueixin cinc hores la jornada laboral de l’endemà de les eleccions, el dilluns 29 d’abril.

Per quines causes es pot al·legar l’assistència a la mesa?

En cas de tenir alguna causa justificada i documentada que impedeix a les persones escollides acceptar el càrrec -que és una obligació- pot presentar al·legacions davant la junta electoral de zona en el termini de set dies comptats des de la notificació. Entre els supòsits que es contemplen per llei hi ha, per exemple, tenir algun tipus d’incapacitat laboral, les dones embarassades a partir dels sis mesos de gestació, tenir programada una intervenció quirúrgia o proves clíniques rellevants el mateix dia de la votació, o pertànyer en alguna comunitat religiosa en règim de clausura.

La junta electoral de zona resoldrà les excuses presentades en el termini de cinc dies i no hi ha possibilitat de recórrer contra la decisió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *