El Govern assegura que Costes no autoritzaria les millores a la Platja Gran que proposa Calella en Comú

dcb85b89-ebd1-4344-9cec-de4c671dd69b

Amb els vots en contra dels socis del Govern i de Cs, el Ple Municipal va tombar la moció presentada per Calella en Comú per dur a terme un projecte de millora i endreça estètica del camí de sorra, a la Platja Gran. Es proposaven tres actuacions concretes: ocultar les bateries de contenidors, habilitar passeres per creuar des del Passeig Manuel Puigvert i substituir les tanques de formigó per pilones; utilitzant materials naturals que quedessin integrats en el paisatge. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat i Sostenibilitat, Albert Torrent, va explicar que ja s’havia plantejat a Costes mesures similars i que sempre ho havia denegat.

El regidor dels comuns Josep Maria Juhé, en l’exposició de la moció, va indicar que hi ha altres poblacions que han adoptat aquests tipus de mesures per endreçar el seu litoral. Per exemple, en el pas de les passeres per accedir a la zona de sorra:

Que es pugui fer un alçat que evités que els cotxes passessin tan ràpid com ara i seria, alhora, una garantia per als vianants. No sé si seria possible utilitzar materials com fusta, entenc que sí perquè s’ha fet en d’altres passejos. I evitaríem que en dies de pluja, creuar del passeig a la platja resulti difícil pel fang que hi ha.

La moció de Calella en Comú va comptar amb el vots d’Esquerra i la CUP; però no del Govern ni de Cs. Des de l’executiu, el tinent d’Alcaldia Albert Torrent va assegurar que Costes tombaria el global de la proposta. A més, va dir que instal·lar pilones fixes per endreçar les zones d’aparcament toparien amb els esdeveniments que tenen lloc al litoral.

Costes descarta encerclar els contenidors, ni tan sols hi podrien ser si fos per ells. També ens han denegat posar passeres per creuar el camí de la platja. Vam fer una aportació en la que vam demanar posar-hi passeres de formigó perquè no s’enfonsessin amb el pas de vehicles. I col·locar les tanques New Jersey ha sigut una bona solució per endreçar tot el camí de la platja i s’ha de comptar que el 90% s’han de moure per les activitats que es fan a la façana marítima.

Des de la CUP es va reclamar millores de futur i sostenibles al litoral, on han proposat obrir zones d’animació infantil. Des d’Esquerra, es va recordar que el seu projecte per a la platja de Calella passa per treure-hi els vehicles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat