S’impulsa la constitució a Calella del Consell Local per la República

Membres del Consell de Govern, amb el president Carles Puigdemont, a la manifestació de Perpinyà

Aquest divendres finalitza el termini per donar suport a la constitució del Consell Local per la República, una delegació a nivell local de la iniciativa impusada pel Govern a l’exili que té per objectiu crear una xarxa institucional a tot el territori per forçar el compliment del mandat de l’1 d’octubre i crear la República Catalana. El grup impulsor local ha estat recollint signatures que ara s’hauran de validar des de la delegació oficial de Waterloo per concloure aquesta fase constitutiva i començar a treballar des de Calella per aquest projecte de tall rupturista.

Un dels portaveus del grup impulsor del Consell Local per la República ha explicat quina és l’aspiració d’aquesta iniciativa que, segons recalca, està oberta a tothom al marge de quina és la seva orientació política.

El que es pretén amb aquesta iniciativa és crear una xarxa de caire institucional per plantar cara a al govern espanyol en un proper embat. Per això, ha d’estar formada per gent disposada a lluitar per la independència de la nostra terra (…) Estem a les ordres del que s’indiqui des del Govern a l’exili, però treballarem en el poble intentant fer pinya amb particulars, associacions i partits independentistes, al marge de la seva ideologia.

Segons el Document Marc per a l’impuls dels Consells Locals, aquests hauran d’estar constituïts per una representació prou àmplia del moviment independentista. Això passa per integrar-hi la societat civil i política, i ciutadans i ciutadanes de peu.

Estaran formats per tres potes fonamentals: ciutadans a títol particular, càrrecs electes que hi participaran a títol individual, i representants de les entitats de la vida, que poden ser-ho de partits polítics o d’associacions esportives, cíviques, socials.. Qualsevol representant d’entitat que tingui un convenciment sobiranista pot formar-ne part.

El portaveu del grup impulsor calellenc ha indicat que s’han recollit firmes de persones de l’òrbita dels partits independentistes que tenen representació a l’Ajuntament de Calella, però només la d’un càrrec electe, en aquest cas de Junts per Calella. Això pel moment perquè el termini acaba divendres. Les adhesions es poden formalitzar a través de la sala que han creat a la plataforma Telegram o presencialment, aquest divendres aprofitant l’acte de Músiques per la Llibertat que es farà a la plaça de l’Ajuntament.

Per demanar el reconeixent a Waterloo només es necessiten tres firmes, i en tenim vora 40. Hem estirat el procés perquè encara hi ha ciutadans que s’ho estan rumiant (…) La gent pot venir aquest divendres i trobar-nos a l’acte que fem la Plataforma Seguim.

El Consell per la República compta actualment amb 113 delegacions locals desplegades per tot Catalunya, però aspira a tenir-ne 700, per cobrir pràcticament tots els municipis del país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *