Simulacre de salvament martítim a la platja de Garbí

Foto: @calellaésmés
Foto: @calellaésmés

Els efectius encarregats del servei de vigilància i salvament de la platja de Calella han fet aquest dilluns al matí un simulacre per provar la coordinació i avaluar l’eficàcia en el temps de resposta davant una emergència.

L’acció s’ha dut a terme a la platja de Garbí i hi han intevingut els socorristes de Pro-Activa i membres de la Policia Local. Han trigat 9 minuts en rescatar i atendre un banyista amb dificultats mentre es trobava dins l’aigua.

El tinent d’Alcaldia de Serveis públics, Albert Torrent, apunta que és un temps de resposta òptim i que certifica que es presta una bona atenció als banyistes de Calella a l’estiu.

“Des del moment que ha saltat l’alarma i fins que es dona per acabat el simulacre, que és quan s’entrega el malalt a l’ambulància, menys de 10 minuts és un temps fantàstic. Hi han intervingut els serveis contractats per l’Ajuntament de Pro-Activa Serveis Aquàtics, tant el socorrista nedant com la moto aquàtica, els cossos de platja de la Policia Local i les altres patrulles de suport”, ha explicat.

El desplegament d’efectius en motiu del simulacre s’ha fet aquest dilluns d’agost, amb la platja plena de banyistes. Una acció que els ha sorprès i fet prendre consciència dels risc que corren si no tenen una actitud responsable a l’aigua. “Crea molta expectació perquè la gent no té coneixement del simulacre, i segurament els fa reflexionar a més d’un. Per sort, tenim molts pocs incidents pel fet que de guanyar fons dins l’aigua i això fa prendre precaucions molt ràpid”, ha comentat Torrent. I això, justament quan acabem de tancat un cap de setmana que ha deixat un balanç de tres persones mortes per ofegament a les platges catalanes.

Aquesta prova es fa de forma periòdica en el marc del sistema de gestió i avaluació de la distinció Q de Qualitat de les platges de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat