S’obrirà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà a la planta baixa de l’Ajuntament Vell

Entrada de l'Ajuntament Vell en una imatge d'arxiu

El Govern Municipal ha anunciat que el 2 d’octubre entrarà en funcionament la nova Oficina d’Atenció Municipal (OAC), un servei centralitzat de gestió i tràmits adreçat als veïns que actuarà segons el model de finestreta única. S’habilitarà a la planta baixa de l’Ajuntament Vell, ocupant la sala que fins ara ha tingut una funció polivalent per a actes municipals i d’altres organitzats per partits o entitats. La seva creació va ser justament un dels incompliments assenyalats per ERC, la CUP i ICV en la seva moció sobre participació ciutadana.

L’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) tindrà unes funcions ben diferenciades del servei que es presta des de la plaça Vicenç Ferrer, en aquest cas a càrrec de la Policia Local i Mossos d’Esquadra en un àmbit estríctament de seguretat.

El tinent d’Alcaldia de Recursos Interns, Jordi Sitjà, va exposar que un dels obstacles que s’han hagut de superar abans de tirar endavant el projecte ha estat el de trobar un espai adequat i pròxim amb les dependències municipals de l’Ajuntament.

“Serà molt aprop d’aquí [edifici consistorial], qui faci tràmits administratius ho podran fer directament allà i qui faci consultes amb un tècnic o tingui visita amb un regidor o amb alcaldia seguirà venint aquí; crearem aquesta dinàmica. Ja hem sol·licitatel material, les línies telefòniques i els equips informàtics; i a més tenim el personal format”, va exposar el tinent d’Alcaldia.

L’OAC facilitarà els tràmits que els ciutadans hagin de fer amb l’administració, implantant nous processos i metodologies de gestió que han suposat la formació prèvia del personal que s’hi destinarà. Es calcula que hi treballarà un equip de cinc persones.

Els treballs d’adeqüació de l’espai que ocuparà ha provocat, segons va exposar el regidor d’ERC, Àngel Badalló, que s’hagin retirat autoritzacions d’ús de la sala polivalent ja concedides a entitats. I va preguntar al Govern si ha ofert alternatives, obtenint resposta per part del tinent d’Alcaldia de Ciutadania i Cultura, Xavier Arnijas. “No ens sona que s’hagi anul·lat res i, a més, a Calella tenim molts equipaments que, en funció de l’assistència prevista, proposem l’Espai Mercat, el Far o el Museu…”, li va contestar Arnijas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *