Sospita d’un possible infectat per listeriosi al Maresme

El Departament de Salut sospita de dos nous casos de possibles afectats per listeriosi: una al Maresme i una altra a la comarca del Ripollès. Els dos casos sospitosos tenen quadres amb símptomes, com ara diarrees.

S’està a l’espera de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no. Al marge, hi ha cinc casos probables però no confirmats. Pot donar-se el cas que hi hagi persones infectades, però tot i això donin negatiu a la prova, ja que cal una càrrega forta del bacteri perquè les analítiques donin positiu. Aquests cinc individus sospitosos de patir la infecció han donat negatiu en les proves, però l’Agència de Salut Pública a Catalunya els va considerar com a «probable» la infecció, ja que aquestes proves no les han considerat determinants per a confirmar-los.

Totes les persones que han presentat els símptomes del bacteri reconeixen haver ingerit carn entatxonada provinent d’Andalusia, és a dir, relacionada amb el brot de la infecció. Alguns dels símptomes que han generat els casos detectats són lleus: diarrees, amb o sense febre. El tractament d’aquesta malaltia es fa amb antibiòtics.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *