Tejada i Candini tornen a embrancar-se en ple debat pressupostari

El portaveu de Calella en Comú durant la seva intervenció

Enganxada entre el portaveu de Calella en Comú i l’alcaldessa de Calella pel temps que Sebastián Tejada estava dedicant a defensar el seu posicionament en contra de la proposta de pressupost. Aquest va exposar que era un punt prou important per fer-ho amb deteniment, però Candini li va retreure que era una falta de respecte cap a la resta de partits polítics. L’ambient es va crispar fins a tal punt que l’alcaldessa, que té la competència de presidir les sessions, el va advertir de retirar-li la paraula.

El primer toc d’atenció li va donar quan Tejada portava uns 40 minuts d’exposició, en primera ronda. Candini va demanar que fos més concret per una qüestió de “respecte” cap als membres de la Corporació Municipal.

Al cap de 10 minuts, l’alcaldessa va ordenar un recés i, a la represa, Tejada va continuar amb la seva exposició. Quan va acabar, al cap d’una hora d’intervenció, Candini li va dir que en segona ronda hauria de ser més breu.

Quan va tornar a tenir la paraula, el portaveu dels comuns va recordar que el reglament que ordena les sessions plenàries no fixa un límit temporal de les intervencions.

I va prosseguir dient que seria molt breu, però al cap d’uns minuts, Candini el va tornar a reprovar i va dir que continuava ocupant temps repetint arguments. En aquest moment l’enganxada va ser més forta i tots dos van acabar alçant la veu.

Enmig d’aquest ambient crispat, la regidora d’Esquerra Pilar Rocafort, que va assumir l’exposició de motius en el debat pressupostari, va desmarcar-se de la crítica de Candini cap a Tejada assegurant que no sentia que se’ls faltés el respecte pels minuts que s’estaven dedicant a aquest punt de l’ordre del dia.

Complint el Reglament Orgànic Municipal, només es van fer dues rondes d’intervenció abans de portar-lo a votació. L’alcaldessa Candini ha reconegut aquest matí a la ràdio que la proposta de pressupost s’hagués hagut de presentar com a únic punt en una sessió amb caràcter extraordinari. Però que la solució a la durada que estan tenint els plens no és fer convocatòries més periòdiques com reclama l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *