Tejada respon a Grima: “No entrarem en el mercadeig que proposa”

TEJADA WEB 20221104

Els comuns responen a la interpel·lació del portaveu de Junts per Catalunya, qui aquesta setmana els emplaçava a treballar des de Calella i davant del seu partit a Madrid perquè els Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 recullin els quatre projectes de les seves esmenes. De fet, la crida la feia extensiva també als socialistes. Sebastián Tejada ha dit que el seu interlocutor a l’hora de negociar i establir les prioritats financeres i inversores és l’equip de Govern i no un partit sense representació municipal. El portaveu dels comuns marca distàncies amb “el mercadeig que proposa Josep Grima”.

Sebastián Tejada ha contestat a Grima a través de Ràdio Calella TV.

No és raonable que un partit amb representació al Ple de l’Ajuntament de Calella entri a negociar partides amb un grup que no pertany al plenari. Les necessitats inversores les fixa el pressupost municipal, dirigit pel Govern; no des de fora. I nosaltres fa temps que estem esperant que se’ns cridi per parlar dels pressupostos del 2023. Per tant, no entrarem en el mercadeig que ens proposa el senyor Grima. Òbviament, estarem encantats de parlar amb el seu partit sobre les diferents visions que tenim de la ciutat, però no de les necessitats financeres i inversores, aquí el nostre interlocutor és l’equip de Govern.

El portaveu dels comuns advoca perquè els partits es convencin de treballar de forma constant i conjunta per aconseguir més recursos per a Calella. “S’ha d’acabar l’època en què els polítics actuïn com a Supermans, aconseguint subvencions a partir de la seva influència”, ha dit Tejada.

A tot això, ha posat de relleu i defensat el caràcter social del pressupost que ha presentat el Govern estatal de coalició del PSOE i Unidas Podemos, i la repercussió que tindrà en l’actual context de crisi social, econòmica i mediambiental.

No només per les partides pluriannuals que ja estan en marxa com els plans NEXT GENERATION que destinen partides molt importants al turisme, a l’habitatge o a l’energia; sinó que són els més importants de la història quant a despesa social. El 60% es destina a despesa social. Aquí hi entra des de la pujada del 9,5% del sou dels funcionaris en tres anys, que les pensions s’ajusten a l’evolució de l’IPC, o la pujada de l’ingrés mínim vital (IMV). A més dels 100 euros per a infants de menys de 3 anys.

En aquest sentit, Sebastián Tejada ha afirmat que no cal esmenar els pressupostos estatals per aconseguir més recursos per als calellencs i calellenques sinó activar mecanismes com l’oficina de tramitació de l’ingrés mínim vital que venen reclamant des del 2020.

Amb tot, el portaveu dels comuns ha recordat a Grima que els comptes de la Generalitat de Catalunya també obren altres possibilitats d’ingressos per a Calella. I afegeix que precisament el seu partit va encarregar-se’n de la confecció.

Diria als companys de Junts que tampoc ho tenen tan complicat: el pressupost de la Generalitat s’ocupa de salut, educació, benestar social i cultura, i el seu grup va redactar la proposta, tot i que ara diu que no pensa votar-los. Que reflexionin, no cal anar a Madrid per aconseguir coses positives per a la ciutadania de Calella.

Quant a les quatre esmenes presentades per Junts per Catalunya, Tejada ha puntualitzat que es demana una partida de 4,2 milions d’euros per a l’aparcament de Can Saleta quan encara no es disposa ni de l’estudi de viabilitat econòmica ni tan sols projecte. En relació a la construcció d’habitatge de lloguer social, el portaveu dels comuns exposa que el projecteja s’ha presentat a la convocatòria dels NEXT GENERATION i que, en tot cas, a Calella seria més necessari impulsar la rehabilitació d’habitatges buits i abandonats. Sobre la museització de les restes arqueològiques del Roser, el portaveu dels comuns ha assegurat que el Govern municipal acaba de rebre la confirmació d’una subvenció de 45.000 euros per part de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *