JxCat demana al Govern espanyol que inverteixi 7 milions d’euros a Calella

JxCat esmenarà els PGE per a la construcció de l'aparcament de Can Saleta

La construcció de l’aparcament de Can Saleta, la museïtzació de les ruïnes romanes del Roser, la construcció d’habitatge de lloguer assequible i una subvenció per a la fundació privada Miquel Valls. Aquests són els projectes que Junts per Catalunya vol que s’incorporin al Pressupost General de l’Estat del 2023, amb una inversió total de 7 milions d’euros. Els comptes s’han de començar a tramitar en les pròximes setmanes després d’haver superat les esmenes a la totalitat. El partit formalitzarà la seva petició, tot esperant la complicitat del PSC i Calella en Comú a l’hora d’aconseguir aquesta partida que, segons el portaveu Josep Grima, és capdal també per donar aire a les finances municipals.

El portaveu local de Junts per Catalunya, Josep Grima, ha recordat les recents declaracions de Cindy Rando (PSC) i Sebastián Tejada (CeC) fent referència al projecte d’ampliació de l’hospital i de la necessitat d’aconseguir recursos d’administracions superiors, respectivament.

La regidora Rando coneix perfectament el grau de tensió econòmica que hi ha a l’Ajuntament de Calella, i entenc que serà molt proactiva amb les esmenes que presentares. I m’imagino que el regidor Tejada també, perquè fa uns dies proposava rebre subvencions i anar a buscar altres administracions per rascar recursos econòmics. Doncs li posem en safata aquests 7 milions d’euros perquè vinguin a Calella. Aquest és el marge de maniobra de negociació que tenim.

En el marc de l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023 que presentarà Junts per Catalunya, el partit incorpora la petició de quatre partides d’inversió per a Calella. La més quantiosa permetria costejar la construcció de l’aparcament de Can Saleta sense recórrer a fons propis. A priori, es contempla que l’obra s’assumeixi des de l’empresa municipal Gestvia.

És molt necessària la partida de 4,2 milions d’euros per afrontar el cost de la construcció de l’aparcament de Can Saleta i, per tant, pel futur de l’ampliació de l’hospital Sant Jaume. Sense tenir-lo, no es podrà desenvolupar el projecte.

Junts per Catalunya també demana 1,3 milions d’euros per a la museització del jaciment arqueològic del Roser-Mujal que possibiliti la seva protecció i conservació a cobert. Alhora, es demana 1,5 milions d’euros per promoure projectes de construcció d’habitatge de lloguer assequible. Diu Grima que no volen que la seva petició amb finalitat social estigui condicionada a una ubicació concreta.

De moment que rebem els diners i, si s’aprova la partida, de seguida ens posem a treballar on fer possible aquest habitatge de lloguer assequible tan important (…) La gent està pagant preus molt elevats, i moltes famílies que no arriben a pagar-lo.

Per últim, també demana una aportació econòmica de 50.000 euros per a la Fundació Miquel Valls de lluita contra l’esclerosi lateral amiotròfica.

Junts per Catalunya recalca que les quatre propostes són mesures de vital importància per al progrés social i econòmic de Calella, i que responen al doble problema d’infrafinançament que pateix com població catalana i turística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *