Tensió entre Candini i Catà pel suport al president Mas

L’Ajuntament de Calella va aprovar el passat dijous durant la sessió plenària una moció presentada per CDC de suport al president en funcions Artur Mas, a l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera en funcions, Irene Rigau. Va tirar endavant amb els vots de CiU, ERC, la Cup i ICV. El PP va votar en contra, i els dos regidors del PSC es van abstenir.

Va ser un punt de debat amb polèmica inclosa després que el regidor de la Cup, Jan Catà digués que tot i donar suport a la moció, a la seva formació hi havia hagut un debat previ sobre el què significava donar suport al president Mas. Segons ell, un president que, entre altres, privatitza serveis públics: Ostres què difícil que se’ns fa solidaritzar-nos amb en el senyor Mas perquè no és un dels nostres. Ell ha tirat endavant una sèrie de privatitzacions d’empreses i serveis públics i ha venut directament patrimoni de la Generalitat. Aquestes privatitzacions han servit per omplir les butxaques dels amics d’en Mas i es correlacionen amb situacions d’emergència social extrema i han contribuït a empobrir la nostra societat.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, demanava al regidor Catà rigor i reflexió aportant dades i documents reals i no «pamflets» sobre les acusacions contra el president Mas: Al regidor Catà li dic que el dia que vulgui fem aquí un monogràfic sobre el que és privatitzacions i el que no és privatització. I a veure si fem política amb elements de rigor, amb documents i amb dades clares. I es parla de tot. Del deute i del dèficit, eh!. Per tant, totes aquestes caricatures a l’hora de decidir sobre depèn de quin tipus de coses i fer veure que el president Mas és el gran dimoni que vol fer mal a la gent i que vol treure drets socials… a veure si som una miqueta més rigorosos. Perquè es pot fer política o dogmatisme sistemàtic. Això últim és una altra cosa.

A més, Candini demanava respecte institucional per a la figura del president de la Generalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *