Terricabras: “L’elecció de Brussel·les no ha estat una casualitat”

Francois Lenoir/ Reuters

L’eurodiputat calellenc d’Esquerra Republicana, Josep Maria Terricabras, ha qualificat de «terribles» els atemptats terroristes d’aquest matí a l’aeroport i al Metro de Brussel·les i que deixen, de moment, més d’una vintena de morts i ferits.

Josep Mª Terricabras, arxiu

Josep Mª Terricabras, arxiu

Segons Josep Maria Terricabras, la tria de Brussel·les no ha estat una casualitat:La tria de Brussel·les no és en va, no és casual, és un lloc simbòlic, és la capital de les institucions europees, fa 4 dies es va detenir a l’organitzador dels atemptats de París, per tant, no s’ha d’excloure que sigui un acte de venjança a aquella detenció. El que passa al món és que està molt crispat per la violència, les guerres, per la immigració i la nostra incapacitat de gestionar-la”.

L’eurodiputat calellenc demana un debat serè davant tot el que està passant a Europa amb la immigració ja que, segons ell, els moviments migratoris no són aliens als errors europeus i occidentals. Ell ho ha denunciat en diverses ocasions al Parlament Europeu: “Errors que són gravíssims, la guerra a l’Iraq, la incapacitat amb Síria per actuar, quan el president de Síria feia servir armes químiques, per ajudar als moviments de les primaveres àrabs que no els hem ajudat gens ni mica. Tot això ha provocat esquerdes amb la irrupció de grups extremistes i esgarrifosos, les coses estan lligades d’alguna manera però s’ha d’analitzar amb molta calma, molt bé per prendre mesures i respostes duradores”. 

Josep Maria Terricabras també ha denunciat a través dels micròfons de Ràdio Calella que el Parlament Europeu no té capacitat per canviar les coses. La política europea, subratlla, la prenen els caps d’Estat i de Govern a través del Consell Europeu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *