Torrent assenyala Buch com a responsable últim que no s’apliqui la nova tarifa de l’aigua

torrent 20230220

La tramitació de la nova tarifa de l’aigua, que contempla un augment del 17% del rebut domèstic, continua paral·litzada. No es preveu elevar-la al Ple Municipal per a la seva ratificació fins passades les eleccions del maig. Així ho ha apuntat el tinent d’Alcaldia de Serveis públics i conseller delegat de Gestaigua, Albert Torrent, qui en una entrevista a La Ciutat ha reconegut que d’aquesta manera s’evitarà que els partits – sense concretar quins – ho puguin utilitzar com a arma electoral. Amb tot, ha dit que l’última paraula la té sempre l’alcalde, que és qui decideix què entra i què no a l’ordre del dia de les sessions. D’aquí al 28 de maig se n’haurà de celebrar, com a mínim, una amb caràcter ordinària. La corresponent al mes d’abril.

Fa unes setmanes, el tinent d’Alcaldia de Serveis públics i conseller delegat de Gestaigua alertava a través de Ràdio Calella TV que la congelació de la tarifa de l’aigua per al 2023 podria portar l’empresa a la fallida econòmica. L’entrada en vigor dels nous preus aprovats pel consell d’administració contempla una pujada del rebut domèstic del 17% i la incorporació de noves tarifes socials. Pel moment, la tramitació està paral·litzada i Torrent n’ha explicat el perquè: les eleccions municipals.

Venen eleccions i les coses s’entretenen (…) Hauria d’haver passat pel ple però ens estimem més que no es jugui amb aquestes coses i que hi hagi partits que hi votin en contra sabent que igualment es tirarà endavant. Crec que es portarà passades les municipals (…) Al final és una decisió de l’alcalde, ell és qui determina els punts que van al ple.

Torrent, que és conseller delegat de Gestaigua, reconeix que la pujada de la tarifa és inevitable perquè s’han de repercutir els nous preus del subministrament de l’aigua en alta per part del Consell Comarcal del Maresme, que s’han disparat com a conseqüència de l’increment de costos energètics.

Fa unes setmanes, prèvia al Ple Municipal del mes de febrer, Esquerra va emetre un comunicat reprovant la decisió de l’executiu local de posposat l’entrada en vigor de les tarifes del 2023 aprovats pel consell d’administració de Gestaigua, a la qual els consellers del partit republicà hi van votar en contra. Des de Calella en Comú, Sebastián Tejada va acusar Esquerra i Junts de ser els culpables de l’increment de preus del subministrament en alta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *