Torres (PSC) voldria l’alliberament dels líders empresonats per resoldre la crisi política catalana

Torres

El regidor socialista ha passat avui pel programa La Ciutat, on ha mantingut que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya pel procés d’independència passa pel diàleg i el respecte a la legalitat. No obstant això, Josep Torres ha insistit en què l’empresonament dels líders polítics no té, al seu parer, base jurídica que ho sustenti i, més enllà d’això, abona el problema.

El PSC de Calella ha vingut qualificant de desproporcionades les mesures cautelars que s’han aplicat tant als presidents de les entitats civils com als dirigents polítics. Torres, avui en la seva intervenció a la ràdio, no ha variat el seu discurs i ha dit que les decisions judicials no ajuden a resoldre el conflicte.

“A partir de la informació que rebo, considero que no és just. No haurien d’estar a la presó, entre d’altres coses perquè complica molt la solució al problema. De manera estratègica el que convindria és que tothom sortís i es comencés a parlar perquè la solució hi és, dins de la legalitat. S’han de refer les institucions i mirar que l’economia no vagi cap avall”, ha indicat Josep Torres.

Torres defensa la coherència política del PSC en relació al conflicte entre Catalunya i Espanya, que diu també s’ha traslladat al PSOE. Creu que el partit de Pedro Sánchez ha de contrarestar el missatge de confrontació que llancen PP i C’s “encara que costi vots”.

A nivell local, diu Torres que s’ha sentit dolgut pels atacs que ha rebut des de l’independentisme, sobretot per ERC però també des de la CUP. Al marge d’això, assegura que a Calella el socialisme ha estat respectat: “Continuo estant igual de còmode. Parles amb la gent dels temes però no hi ha crispació, almenys en les converses que jo he tingut en les que pots estar o no d’acord; perquè també m’agrada dir que és possible estar d’acord en el desacord”.

En el repàs a qüestions d’àmbit nacional, Torres ha negat les acusacions d’adoctrinament cap a l’escola pública catalana. Ha assegurat que ell, que professionalment exerceix la docència, “no ho ha vist mai”.

També s’ha pronunciat sobre la polèmica pel trasllat de les graderies al Camp de Futbol de Mar. Ha dit que se’n va parlar a la Junta de Govern Local de la setmana passada i ha recordat que l’aposta de l’executiu per aquest 2018 és, justament, millorar les instal·lacions esportives.

“Hi ha una feina feta de planificació de l’esport i, a partir d’això, s’haurà de prioritzar. Hi ha 435.000 euros que no permetran arribar a tot, però l’interessant serà que, a partir d’aquest estudi, es pugui continuar avançant dins de les possibilitats pressupostàries”, ha exposat el tinent d’Alcaldia, responsable de les àrees d’Observatori de Ciutat i Política d’habitatge.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat