Torres replica al representant de la UGT i reitera: “El desacord és per un tema estríctament salarial”

El tinent d’Alcaldia de Seguretat i responsable de la Policia Local, Josep Torres, ha enviat un comunicat de premsa en resposta a les declaracions del representant de la UGT, Àngel Caparrós, que la setmana passada el va acusar de voler simplificar la problemàtica interna de la Policia Local a una qüestió simplement salarial.

Josep Torres el desmenteix quan en l’escrit explica que s’ha reunit en dues ocasions amb els delegats sindicals i “sempre amb el tema de la retribució de les hores extres sobre la taula”. Que mai se li ha exposat cap altre reivindicació, com sí va detallar el representant de la UGT en la seva intervenció a Ràdio Calella TV. Llavors, Caparrós va dir que les primeres paraules del tinent d’Alcaldia havien desencadenat que la plantilla decidís plantejar-se i no fer serveis extraordinàries. El tinent d’Alcaldia també ho nega: exposa que la determinació es va prendre en una assemblea celebrada el passat 10 de juliol.

Quant a les conseqüències que pot comportar la “plantada” dels agents de la Policia Local, el responsable polític defensa que això no significarà que es redueixi la presència de la policia al carrer sinó que no es podrà armar el reforç que es fa cada estiu i que és “prou important pel govern”.

A tot això, Torres lamenta que el representant del sindicat UGT qüestionés la legalitat del procediment de nomenament de la plaça de subinspector pels coneixements sobre administració local que se li suposen. “La Llei 16/1991 de les Policies Locals i el Reglament d’Accés, Promoció i Mobilitat preveuen els nomenaments d’urgència i emparen tot el procés que s’ha estructurat per part de l’Ajuntament”, conclou.

Per últim, l’escric detalla totes les inversions en renovació i millora del vestuari: 20.000 euros anuals per renovar l’equipament o els 35 .000 euros que es van destinar fa poc en l’adquisició de noves armilles, que es renoven cada dos anys pel desgat que pateixen per efecte del sol i la suor. Sobre la formació, exposa Torres en l’escrit, els agents de la plantilla de la Policia Local van fer 1.071 hores de formació durant el 2018 i en porten 500 aquest 2019.

Per tot l’exposat, Josep Torres mostra la seva discrepància amb les declaracions del representant de la UGT i reitera que el desacord actual amb la Policia Local és per un tema estríctament salarial. “I absolutament legítim”, afegeix.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *