Candini apunta que el grup de menes podria veure’s reduït en els pròxims dies

Candini i el tinent d'Alcaldia de Política Social arribant a la reunió convocada pel conseller d'Afers Socials

L’alcaldessa de Calella i el tinent d’Alcaldia de Política Social, Ramón Llamazares, van assistir ahir a la reunió convocada pel conseller Chakir el Homrani en què es va presentar el pla de suport als municipis on hi ha centres d’acollida per a menors que han emigrat sols i que ara estan sota la tutela de la Generalitat. Montserrat Candini ha explicat que allà hi va defensar la necessitat de canviar els criteris de distribució dels joves pel territori, valorant les característiques de cadascun dels municipis acollidors, amb l’objectiu de facilitar la seva integració. Candini va sortir satisfeta de la trobada i ha apuntat la possibilitat que el centre d’emergència de l’Hotel Marisol es redueixi en els pròxims dies.

L’alcaldessa ha recalcat el caràcter temporal del centre d’acollida calellenc que s’ha habilitat a l’establiment hoteler. Amb tot, apunta que la seva petició per dimensionar-lo a les característiques pròpies de la ciutat, les instal·lacions i la seva ubicació podria tenir aviat resposta.

La mesura que es va comentar i que jo havia demanat era fer una distribució més equitativa dels menors per ajudar a permeabilitzar la seva integració, encara que sigui de forma temporal. No és el mateix un grup de 60 menors que un de 20. En aquesta línia, penso que possiblement en els pròximes dies tindrem notícies.

Candini ha subratllat que la seva petició té per objectiu garantir que els menors que han emigrat sols rebin l’atenció correcta perquè tinguin una bona integració. En aquest sentit, i tot i el caràcter temporal de l’acollida que es fa a Calella, l’alcaldessa ha reiterat el compromís local de seguir col·laborant amb el Govern de la Generalitat per fer-ne una bona gestió.

I ha aprofitat l’entrevista al programa La Ciutat per exposat que s’està aconseguint reconduir els problemes de convivència veïnal, sobretot de sorolls, que s’han produït en les últimes setmanes i que van motivar la denúncia de l’Ajuntament i les queixes dels que viuen a tocar de l’Hotel Marisol.

Això vol dir que desapareixen al 100% els episodis de soroll? De ben segur que no. Els que estem avesats a viure en aquesta ciutat, d’episodis de sorolls en tenim diversos i provinents d’altres col·lectius. En cap cas ens hem de conformar, hem d’ajudar els veïns, però per la informació que tinc, pràcticament el 80% de la problemàtica està resolta.

L’alcaldessa de Calella ha explicat que a Catalunya hi ha actualment 4.203 menors que han emigrat sols, dels quals 3.700 van arribar només durant l’any 2018. Tots ells estan acollits en centres repartits per 180 municipis que rebran el suport del Govern català per millorar la seva atenció i integració.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *