Tres alumnes del Bisbe Sivilla, finalistes a un concurs literari d’entre més de 4.000 participants

D'esquerra a dreta: Jia Ye, Martina Magrinyà i Martí Coll, els alumnes finalistes al concurs literari AMIC-Ficcions, amb el seu professor Quim Mallorquí, del Bisbe Sivilla.

El concurs literari AMIC-Ficcions reuneix històries en català de diferents zones en què es parla la llengua. Tres alumnes del Bisbe Sivilla han sigut elegits com a finalistes d’entre més de 4.000 participants. Ara només queden 200 finalistes, d’entre els quals sortiran els guanyadors que s’anunciaran el dimecres 22 de maig en una gala al CaixaForum.

La Jia Ye, la Martina Magrinyà i en Martí Coll són els tres alumnes de quart d’ESO del Bisbe Sivilla. També són finalistes al concurs literari AMIC-Ficcions, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). Les seves històries han sigut elegides d’entre 4.973 propostes que han fet alumnes de diferents zones de parla catalana: País Valencià, Illes Balears i Aragó. Les 3 històries, de ficció, han estat escollides per un jurat professional que ha fet una selecció de 200 finalistes. És una elecció que els va sorprendre a tots tres, tal com han explicat aquest matí a LA CIUTAT:

Els alumnes partien d’un inici, en el qual després havien de desenvolupar una història de ficció. La Martina i la Jia Ye van optar per la història “La cosina gran”, que han desenvolupat amb diferents esdeveniments al llarg dels tres capítols. En Martí ho va fer amb “La connexió maltesa”, en què va posar com a escenari dels fets l’Aeroport de Barcelona.

Des del Bisbe Sivilla fa tres anys que s’hi presenten i que forma part del currículum de l’assignatura de llengua catalana. Enguany van presentar una setantena de relats al concurs de ficcions, des d’on s’ha fet la tria per part del jurat professional. Quim Mallorquí, professor del Bisbe Sivilla, haver-se-les de llegir totes i “n’hi havia de molt potents”:

El dimecres 22 de maig es donaran a conèixer els guanyadors dels premis Territorials de Catalunya, Aragó i generals de tots els participants. Serà en un lliurament de premis al CaixaForum.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *