Tres centres de música i dansa participaran al Festival Artístic Solidari a benefici de l’AVAH

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El retorn a la normalitat postpandèmica permet recuperar algunes activitats d’agenda solidària, com el Festival Artístic que organitza l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. Se celebrarà aquest diumenge 14 de novembre a la Sala Mozart (18h) i hi participaran tres centres de dansa i música de l’Alt Maresme: l’aula de dansa La Fàbrica, l’aula de música Can Llobet i l’escola de música de Canet de Mar. No es podrà fer reserva prèvia d’entrada, com en anteriors edicions. S’haurà d’anar una hora abans i a la porta es demanarà un donatiu de 8 euros, reduït a 5 euros per als menors de 6 anys.

El president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), Josep Puig, ha explicat que el context de prevenció davant la Covid els porta a no tancar la xifra d’aforament de la Sala Mozart i descartar la reserva prèvia.

Les entrades s’han d’anar a buscar allà mateix, una hora abans. Encara no acaba d’estar clar si la Sala Mozart pot tenir el 100% d’aforament. De moment, no ho fem amb venda anticipada.

Els tres centres artístics que participaran al festival de diumenge han preparat l’espectacle, que arrencarà a les vuit del vespre, i que està pensat per a tots els públics. S’espera que s’omplin totes les butaques de familiars i amics i que això permeti fer una important injecció econòmica a l’AVAH, que es finança gràcies a les donacions i aportacions de particulars, empreses i institucions públiques. Els diners que es recaptin serviran per cobrir les despeses dels programes de voluntariat i assistencial que duu a terme des de Calella per tota la població de l’Alt Maresme.

Sobretot a pagar els professionals que tenim contractats. Els voluntaris ajudem, però qui tracta amb les persones afectades són professionals. Entre el 80-85% del pressupost és per cobrir aquestes despeses, la resta és per les compres que hem de fer.

Des de l’AVAH expliquen que arran de la pandèmia també s’han hagut d’estrènyer el cinturó i ha retallar en despeses, uns 4.000 euros aproximadament. Josep Puig confia que amb els ingressos que tenen previstos podran tancar el pressupost del 2021 de forma equilibrada.

Espero tancar equilibrat. Poden haver-hi petites diferències. Sempre i quan ingressem el mateix que l’any passat de les diverses entitats públiques, algunes van amb retard. Si rebem el que vam rebre l’any passat, i aquestes activitats tiren activitat, junt amb un estalvi de despeses d’aproximadament 4.000 euros, penso que tancarem el pressupost equilibrat.

L’acció de l’AVAH es concreta amb cinc grans programes: el voluntariat hospitalari, el club social l’Encenall, el programa d’acompanyament integral en el procés de rehabilització de persones amb transtorns de salut mental, el programa de suport a malalts d’alzheimer i les seves famílies, i el de final de vida, en col·laboració amb el PADES de l’hospital.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat