El TSJC manté provisionalment el 14-F com a data per a les eleccions al Parlament

ELECCIONS00000000

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar ahir la suspensió del decret del Govern de la Generalitat que ajornava les eleccions catalanes al 30 de maig. Per tant es manté provisionalment els comicis pel 14 de febrer. La sala contenciosa del TSJC, en acord amb la fiscalia, ha decidit mantenir les mesures cautelaríssimes que suspenen el decret d’ajornament de les eleccions. La resolució definitiva, però encara trigarà uns dies arribar. El tribunal s’ha posat fins al 8 de febrer per decidir si mantenen o no els comicis. Davant aquesta decisió de mantenir la data inicial, el vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, ha fet una crida a votar massivament per correu.

En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Aragonès ha advertit d’una abstenció molt elevada a causa de la por. També ha demanat celeritat al TSJC per resoldre ràpidament sobre la data de les eleccions. Ha assegurat que no es pot esperar fins al 8 de febrer perquè hi ha massa coses en joc i la maquinària electoral hauria de començar a funcionar la nit del 28 al 29 de gener. De fet, la situació és tan inversemblant que els comicis es podrien suspendre sis dies abans de la seva celebració i quan els partits ja duguin 10 dies de campanya.

Primer vull llegir les mesures cautelars, perquè només hem vist un tuit. Això ha de fer reflexionar al tribunal, que coneixem les seves decisions però sense raonaments. El que ens han ensenyat el tribunal és que pot haver-hi unanimitat política que amb un sol recurs però caure un decret. El que han de fer és decidir de pressa. No poden esperar al 8 de febrer, hi ha massa coses en joc.

Davant la possibilitat que les eleccions s’acabin celebrant el 14 de febrer, Aragonès ha fet una crida a votar massivament per correu per seguretat sanitària i combatre així una possible abstenció.

La decisió a les urnes de la ciutadania de Catalunya ningú la pot treure, però s’ha de fer amb tota la llibertat i seguretat. Per això amb la unanimitat de les forces polítiques creiem que el 14 de febrer no és la millor data. El vot és la decisió política més important. Si hem d’anar a les urnes el 14 de febrer crido a votar per correu, que cap vot es quedi a casa.

Segons ha explicat, tot i que el Govern ha contemplat totes les mesures de precaució pel 14-F, davant l’escenari d’un augment exponencial dels contagis, les mesures poden ser insuficients.

Ara com ara, la Generalitat ha rebut 45.000 sol·licituds de vot per correu, una xifra que triplica la de fa 3 anys. Per demanar el vot a distància hi ha marge fins al 5 de febrer. Es pot sol·licitar presencialment a qualsevol oficina de Correus i també amb el DNI electrònic o el certificat digital de la Generalitat. Un cop rebuda tota la documentació el vot es pot enviar fins dos dies abans de la data de les eleccions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *