Tres usuaris del club social l’Encenall aniran a viure junts en un pis de la Fundació Hàbitat Solidari

Per guanyar més quotes d’autonomia i reforçar el seu procés d’inclusió social i comunitària, tres usuaris del club social l’Encenall aniran a viure junts en un pis de la Fundació Hàbitat Solidari. Ja es coneixen entre ells i són amics; però a partir d’aquesta setmana es veuran també a la seva nova casa, on hauran de repartir-se les tasques domèstiques i, a més, tindran la responsabilitat de pagar el lloguer. El president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), Josep Puig, ha parlat amb entusiasme d’aquest nou projecte al programa La Ciutat.

El club social l’Encenall és un servei especialitzat adreçat a persones que, a causa d’un transtorn mental, tenen dificultats en la seva inclusió social i comunitària. Els donen atenció professional i poden participar en les activitats i tallers que s’organitzen perquè adquireixin habilitats i competències personals. Ara, han fet un pas més amb un nou projecte perquè guanyin autonomia personal.

Tres dels usuaris aniran a viure junts en un pis de lloguer de la Fundació Hàbitat Solidari, amb qui l’AVAH ha signat un conveni de col·laboració. Seguiran participant en les activitats del club social i tindran un seguiment per part dels seus professionals, tal com ha explicat Josep Puig.

El psicòleg i l’educador social estaran en contacte amb ells, els visitaran un cop per setmana; a més que ells assisteixen a les activitats de l’Encenall. No els deixem sols, sinó que hi haurà un seguiment.

Un dels usuaris que han entrat en el projecte vivia sol, i els altres dos amb la família; però no tenien necessitat de sostre. Es tracta d’una iniciativa que té com a únic objectiu que guanyin autonomia personal i reforcin els seus vincles emocionals i socials. Un cop s’emancipin s’hauran de fer càrrec del lloguer acordat amb la Fundació Hàbitat Solidari, que té l’aval de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital.

Ells pagaran el lloguer i, en cas de necessitat, l’associació respondria davant la Fundació Hàbitat Solidari. Però entenem que compliran amb el que s’ha pactat, perquè poden fer-ho. L’objectiu és que tot plegat sigui ben normal.

El programa de salut mental de l’associació va néixer el maig del 2002 per demanda de la Unitat d’Acoholisme i altres Drogodependències (UAD) i el Centre de Salut Mental de l’Alt Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *