Tret de sortida a #lliguemUE

Avui diumenge es posa en marxa la campanya viral #‎lliguemUE‬, impulsada per l’entitat Calella pels Refugiats.

A partir d’avui es poden penjar fotografies a les xarxes socials amb les mans lligades amb brides per denunciar la política comunitària de la Unió Europea davant la crisi humanitària dels refugiats sirians que volen entrar a Europa. Alguns els emmanillen amb brides i tots viuen en camps de refugiats a l’espera que es desencalli la situació i puguin entrar a Europa o retornar al seu país si s’acaba la guerra.

Per denunciar aquest fet, agitar consciències i mobilitzar la plana política, avui comença la campanya que pretén ser viral i arribar a les altes esferes polítiques del país. Alguns hastags que es poden utilitzar al penjar les imatges a internet són, #lliguemUE, #Uergonya, #SomRefugi, #TrenquemFronteres, #UnMónDeTots, #Calellaxrefugiats, i els seus similars en castellà, com #atemosUE, #vergUEnza, o en anglès #tieEU, #shameEU, #WeAreRefuge o #BreakingBorders.

L’objectiu és pressionar els organismes governamentals des de la ciutadania per tal que comencin a oferir solucions per ajudar als refugiats i la campanya rep aquest nom perquè té l’objectiu de lligar la UE amb el compromís d’ajudar aquestes persones.

L’entitat ha elaborat un seguit de frases, també en tres llengües, per acompanyar les fotografies en cas que se’n vulgui fer ús. Són frases com: “La insolidaritat de la UE no ens representa“, “Demostrem que Europa té cor“, “La vergonya de la UE no tacarà les nostres consciències“, “Europa, ja n’has deixat morir suficients“, “Cap persona és il·legal“, o “deslliga’t de la UE, nosaltres som refugi“, entre moltes d’altres.

Calella pels Refugiats convida a tothom a participar-hi encara que no hagin anat a les assembles o no haguessin pogut participar de la sessió de fotos de fotografies de diumenge passat amb FotoFilm, ja que l’objectiu final és fer pressió des del poble vers les institucions polítiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *