Entra en vigor la zona de baixes emissions

A partir d’avui Barcelona comença a multar els vehicles més contaminats que circulin per la zona de baixes emissions. Les sancions es mouran entre els 100 i els 500 euros. En principi s’havia de posar en funcionament durant el mes d’abril però la pandèmia ho va ajornar fins ara al setembre. La norma persegueix treure de circulació els vehicles més contaminats i que no tinguin dret a cap distintiu ambiental de la Direcció General de Transit, entre les set del matí i les vuit del vespre els dies feiners.

No podran circular per aquesta zona de baixes emissions els turismes de benzina matriculats abans del 2000, com tampoc els turismes Dièsel matriculats abans del 2006. Això si, s’apliquen algunes excepcions com furgonetes, camions i autocars, que tenen dret a una moratòria d’alguns mesos. Tampoc no es multarà de moment als autònoms amb rendes baixes que han de fer servir el vehicle per treballar.

Per controlar el compliment de la normativa a partir d’avui mateix s’ha establert una vintena de punts a la ciutat de Barcelona amb 70 càmeres que llegeixen les matrícules i que detecten, per tant, si hi ha infraccions. A més, també s’han repartit una trentena de vehicles de la Guàrdia Urbana amb aquest mateix objectiu.

En els darrers mesos s’han enviat més de 10.000 cartes d’avís a propietaris de vehicles sense el distintiu ambiental. L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona amb accions com aquesta és reduir la contaminació a la ciutat comtal en un 30% els 15 anys vinents.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.