Udols de Foc, nominació al Premi Ciutat de Calella 2019 per a una entitat jove, atrevida i innovadora

Les trajectòries de les entitats candidates a rebre el Premi Ciutat de Calella 2019 són ben diverses. Als extrems, l’Escola Pia, que suma 200 anys de presència a la ciutat; i els Udols de Foc, que tot just han bufat set espelmes. Des que es va crear l’any 2012, la colla de diables de Calella s’ha convertit en imprescindible en el calendari lúdic i festiu, amb activitats àmpliament seguides com el correfoc de Festa Major o la castanyada.

Pilar Riera, dels Udols de Foc, ha qualificat d’intensa la curta vida de l’entitat, i molt positiva per la gran acceptació que han tingut per part dels calellencs i calellenques.

Han sigut 7 anys intensos. Som una entitat amb trajectòria curta però intensa, joves, atrevits i innovadors. Hem intentat incloure nous actes a la programació de Festa Major, com el correfoc, i també recuperar festes que s’havien perdut com l’enterrament de la sardina o la castanyada. Som joves i innovadors.

Els Udols de Foc reben la nominació al Premi Ciutat de Calella com un gran privilegi. Riera ha recordat que el seu objectiu fundacional és promoure les festes populars i tota la cultura tradicional que implica cremar pólvora. Això ho han aconseguit de la mà i fent xarxa amb la resta d’entitats de la ciutat.

La cultura tradicional no es perd mai però sí que intentem treballar amb altres entitats. Alguns esdeveniments que hem fet o ens han convicat és per donar suport a activitats que organitzen d’altres (…) La cultura no té barreres, és del poble, som tots, i la feina en conjunt li dona un valor afegit.

Riera ha aprofitat per recordar el suport que reben per part de l’administració per dur a terme la seva activitat. De la colla en formen part 45 persones, que s’encarreguen de cremar, tocar el timbal o portar les feres. L’any passat van ampliar la família amb la Lea, la seva nova fera.

Les votacions al Premi Ciutat de Calella es podran fer fins l’11 d’abril. Avui dimarts 9 d’abril, l’urna mòbil estarà instal·lada al carrer Matas i Rodés.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *