Últimes hores per comprar dècims del sorteig de la Loteria de Nadal

A les nou del matí de demà dissabte, 22 de desembre, els nens de Sant Ildefons començaran a cantar els premis del sorteig de la Loteria de Nadal, que reparteix 2.380 milions d’euros. Aturaran la cantarella quan surti un dels grans i esclati l’alegria a l’administració on s’hagi venut. És una de les imatges típiques del Nadal. Amb la il·lusió que la sort caigui a Calella, l’administració del carrer Matas i Rodes afronta aquestes últimes hores de venda dels dècims. Molts números ja fa dies que estan esgotats i no se’n troben, ni tant sols a terminal.

En una entrevista a l’Info Migdia, Marré ha comentat que entre els més sol·licitats sempre hi ha els números que es corresponen a dates concretes, d’aniversaris, per exemple; però que les terminacions amb 5 i 7 són els primers que s’esgoten. També tenen molta sortida aquells que estan relacionats amb una catàstrofe. Aquest any van vendre tots els dècims que van intercanviar amb una administració de Mallorca just després de les inundacions de Sant Llorenç.

Aquest any els números estrella són el 13, el 17, el 18 i el 19. El 5 també és molt demanat sempre (…) Aquest any vaig fer un intercanvi a Mallorca per tenir el 18, i l’endemà de les inundacions de Sant Llorenç ja els vaig acabar perquè eren d’allà. La gent també busca números que tinguin a veure amb catàstrofes.

Marré nota un repunt en les vendes de la Loteria de Nadal, que admet sí va veure’s afectada l’any passat per la política.

Potser va afectar més l’any passat, perquè estàvem en el moment àlgid, però et diria una mentida si et digués que no. Però ‘la pela és la pela’ i jo veig que qui va deixar de jugar l’any passat hi ha tornar, potser no amb dos dècims però sí amb un.

El sorteig de la Loteria de Nadal repartirà un primer premi, el “Gordo” que s’emportarà 400.000 euros el dècim. També un segon (125.000 euros el dècim) i un tercer (50.000 euros el dècim); dos quarts (20.000 euros el dècim) i vuit cinquens premis (6.000 euros el dècim). A aquests se’ls hi ha d’afegir els premis menors, l’anomenada “pedrea”: 1.749 números que donen 100 euros per dècim.

Els premis es podran cobrar demà dissabte mateix a la tarda.

Quan acaben el sorteig han de posar els números i passar-los al terminal. Encara que diguin que serà a les cinc de la tarda, potser es complica, i serà una mica més tard. Pagarem quan ho digui la màquina.

La propietària de l’administració calellenca assegura que la gent compra amb molta il·lusió el dècim i ja havent fet càbales sobre com es gastaran els diners si els cau un premi important. La majoria, el tòpic, “per tapar forats”.

Abans de tapar forats algú es donarà un caprici, i després taparà el forat. I és normal, perquè anem molt estressats i hem de fer un kit-kat.

La il·lusió de guanyar un bon pessic d’euros és el que mou la compra de la Loteria de Nadal, encara que les estadístiques no són gaire esperançadores. La probabilitat que toqui la grossa és d’1 entre 100.000. De rebre un premi, només en tenim el 5% de possibilitats.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *