Últimes hores per comprar la Grossa de Sant Jordi

loteria_grossa_santjordi_estanc

Loteria de Catalunya farà aquest dijous 27 d’abril el sorteig de la Grossa de Sant Jordi, amb un primer premi de 100.000 euros al bitllet. És la primera edició d’aquest nou producte que no ha arribat al nivell de vendes de la Grossa de Cap d’Any però sí ha tingut una bona acceptació. I s’espera que aquestes últimes hores siguin decisives perquè tots els números entrin dins el bombo. Així ho han explicat des d’un dels punts de venda que hi ha a Calella: l’Estanc del carrer Sant Joan.

Montserrat Torné, propietària de l’expenedoria de tabac número 4 de Calella, confia que les vendes de bitllets pel primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi repuntin aquestes últimes hores. Se’n podran trobar fins les 11 del matí d’aquest dijous, però ja únicament els números disponibles per terminal.

“Les vendes han anat bé tot i tractar-se d’un sorteig nou, Loteria de Catalunya ha d’estar contents amb les vendes. Segurament demà i el mateix dijous al matí serà el de més volum. Nosaltres fem el retorn dels bitllets demà dimecres a la nit, però en podrem continuar venent el dijous al matí dels que hi hagi disponibles al terminal. Fins una hora abans del sorteig”, ha explicat Torné.

Loteria de Catalunya ha fet una tirada de 80.000 números, al preu de 5 euros cadascun dels bitllets. El 01714 i el 23417 (la data abreujada de la diada de Sant Jordi) es van esgotar al cap de poques hores de posar-se a la venda, va ser a Barcelona i a població gironina de Torroella de Montgrí.

L’estanquera del carrer Sant Joan confirma el carácter supersticiós dels compradors, que busquen números que facin referència a dates assenyalades. D’altres, confien plenament en l’atzar. “La majoria em diuen que triï jo, encara que els demano que com a mínim escullin la terminació per no sentir-me’n responsable. Sempre hi ha qui busca un número determinat, i llavors el traiem del terminal”, ha comentat.

I entre els que han comprat els números de la Grossa de Sant Jordi, molts calellencs però també passants, turistes d’altres indrets de Catalunya o de l’Estat, a qui havien d’informar sobre el procediment per cobrar el premi en cas de resultar premiats.

Alguns ho han volgut fer abans d’hora, convençuts que el sorteig es faria coincidir amb la diada. Però no, serà aquest dijous 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat. “Aquesta setmana ja m’han vingut clients per comprovar si els havia tocat. Sí, confusió n’hi ha hagut però és que aquest dijous Loteria de Catalunya celebra el seu 30è aniversari, i pot ser que s’hagi decidit aquest dia només per aquest primer any o ja s’instauri”, ha explicat Montserrat Torné.

El sorteig es farà a les 12.15h des del Teatre de Blanes, localitat on es va repartir el primer premi de la Grossa de Cap d’Any del 2016.

Es coneixeran llavors els cinc números premiats, amb un primer premi de 100.000 euros el bitllet. Es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig. Els premi de fins a 120 euros es pagaran als punts de vanda habitual. La resta a qualsevol oficina de Caixabank.

Ràdio Calella TV farà un seguiment especial i en directe del sorteig a través del 107.9FM i per radiocalellatv.cat.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Montserrat Torné, propietària de l’Estanc del carrer Sant Joan.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat