Un dels ferits per les càrregues de la Guàrdia Civil a Calella desmenteix la resposta d’Interior

És el calellenc Josep Grima, qui denuncia la falta de respecte que demostra el Govern del PP i el Ministeri d’Interior cap a les més de mil persones ferides, d’entre les quals s’hi compta, per les càrregues policials de l’1 d’octubre a Catalunya. En una entrevista al programa “La Ciutat”, Grima ha recordat com van anar els fets aquella nit a l’exterior de l’Hotel Vila. Ha subratllat que els agents de la Guàrdia Civil van ser els primers en atacar els concentrats llançats escopits i orins des del terrat de l’edifici i que després es van saltar el cordó policial dels Mossos d’Esquadra per agredir-los amb porres extensibles.

Josep Grima ha admès una certa crispació entre el centenar de persones que la nit de l’1 d’octubre van anar a les portes de l’Hotel Vila per vehicular la seva indignació pel que havia passat durant el dia. Ha explicat que, per exemple, hi havia gent de Sant Cebrià de Vallalta, una de les poblacions on la policia espanyola va accedir per la força al punt de votacions.


El jove calellenc ha subratllat que van ser els agents qui, des de les habitacions i el terrat de l’Hotel Vila, van començar a vexar-los i increpar-los llançant orins i escopint-los. Denuncia que va rebre cops de porra per part de dos Guàrdies Civils, que encara en pateix les seqüeles físiques, i que va ser justament un Mosso d’Esquadra qui el va anar a socórrer i a protegir.

“Just estava escrivint el missatge per dir que ja marxava que vaig veure uns peus que corrien, i en aixecar el cap vaig veure la massa que corria. Al girar-me em vaig entrebancar i quan m’intentava aixecar va venir el primer Guàrdia Civil que em va colpejar a la cama i caic de genolls amb les mans enlaire –divendres tinc una prova mèdica perquè encara em fa mal– i ve un segon Guàrdia Civil que em colpeja a l’esquena. Com puc em reincorporo i llavors veig que s’aixequen els Mossos d’Esquadra, perquè la Guàrdia Civil els va passar per sobre, i un d’ells ve cap a mi i em diu ‘ja està, ja ha passat’”, ha relatat.

El testimoni de Josep Grima refuta les explicacions del Ministeri de l’Interior segons el qual no hi va haver civils ferits la nit de l’1 d’octubre a Calella. Ell mateix, diu, va ser traslladat en ambulància fins a l’Hospital de Calella, on va ser atès. Hi ha documentació que ho acredita.

“Hi ha un informe d’assistència del servei d’urgències de l’Hospital de Calella i en el motiu de la consulta s’indica que vaig rebre cops de porra d’un Guàrdia Civil (…) Són coses incomprensibles: els autors del ‘no va haver-hi ferits a Calella’ són els mateixos del ‘no va haver-hi referèndum’”, ha conclòs.

Josep Grima ha agraït l’interès d’EH Bildu per esclarir els fets de Calella, i també el suport de l’alcaldessa Montserrat Candini que ahir compartia a través de les xarxes socials una gravació de la nit de l’1 d’octubre. En ella, hi citava el ministre Zoido.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *