El NEC tanca la 9a edició consolidant-se com a festival de referència a la comarca

migas3

La novena edició del Nits d’estiu de Calella va finalitzar aquest passat divendres amb un concert del grup de flamenc fusió Las Migas. Un NEC diferent i atípic, però que no ha estat impediment perquè hagi registrat una assistència mitjana del 85%, on més de la meitat del públic eren de fora de Calella. Després d’11 actuacions musicals per a tots els gustos, on el Far ha tornat a ser l’escenari de bona part dels concerts, es tanca una nova edició del NEC, on la gran novetat han estat els passis dobles per concert.

Desdoblar l’aforament de les actuacions i desinfectar degudament l’espai després de cada passi són algunes les mesures de seguretat que va decidir impulsar l’ajuntament de Calella per tal de poder celebrar la novena edició del festival. Tot i les limitacions i les mesures de seguretat imposades per evitar contagis de Covid-19, l’alcaldessa de Calella i responsable de l’àrea de Cultura, Montserrat Candini, ha celebrat l’atípica i exitosa edició i ha refermat el compromís de l’executiu local per seguir apostant pel sector cultural.

Si una cosa hem tingut clar des de l’equip de govern, és que la cultura és tan necessària com qualsevol altra activitat que normalitza el nostre dia a dia. A cada espectacle que hem organitzat, els artistes ens han acabat felicitant. Tot i les circumstàncies que comporten organitzar aquests esdeveniments, perquè ara evidentment és molt més complex, seguim apostant per la cultura. Les Migas mateix ho van tornar a dir divendres, «Les pedimos que tomen ejemplo».

Tot i el context actual, el NEC enguany ha tornat a exhaurir entrades per ambdós passis d’alguns dels concerts, com el del cantant Cesk Freixes, el quartet Las Migas o la Cobla Montgrins.

Una de les novetats de la nova edició, és que el festival ha comptat amb un espai gastronòmic a càrrec de la xef Maria Bagó. L’alcaldessa n’ha destacat la bona acollida que ha tingut entre els assistents.

Era una proposta de qualitat que havia d’acompanyar els espectacles i els ha complementat molt bé. Ha estat una experiència molt exitosa i de cara a l’any que ve si tot va bé, aquest espai serà encara més ampli i podrem degustar moltes més exquisideses d’aquesta gran xef.

L’alcaldessa confirma la celebració de la Festa Major de la Minerva.

Candini ha assegurat, que tot i encara estan treballant en el programa definitiu i si la situació ho permet, la Festa Major de la Minerva se celebrarà. Això si, seguint totes les mesures de prevenció adients per evitar qualsevol risc de contagi.

En els pròxims dies explicarem ben bé com tenim plantejada la Festa Major i com ho farem, però tindrem Festa Major. Encara no puc avançar més perquè ho estem acabant de tancar. Però el que puc dir és que tindrem molta cura amb les mesures i si tot segueix la mateixa evolució que fins ara, la podrem celebrar.

A principis de juny l’Ajuntament de Calella va anunciar la suspensió de la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme per culpa de la crisi sanitària. L’Ajuntament va argumentar també dificultats logístiques i de comercialització dels estands, que es podrien veure reduïts en nombre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat