Un grup d’alumnes de l’Escola Freta organitza una jornada solidària per col·laborar amb l’ong Alkaria

IMG_3171

Tomàs Arnijas, Laura Mas i Judit Solés són tres dels alumnes de l’Escola Freta que han organitzat per aquest dissabte 29 de febrer una matinal solidària d’activitats per recaptar fons per a l’ong Alkaria, i avui han vingut a Ràdio Calella TV per animar tots els calellencs i calellenques a assistir-hi i a col·laborar amb el seu projecte. Aquest passa per arranjar les aules de dues escoles d’una zona rural del Senegal, a les poblacions de Mounting i Koundarakaba, per millorar les condicions dels nens i nenes. Impulsen aquesta iniciativa com a part del projecte de Treball Comunitari que ha entrat al programa curricular de totes les escoles de Catalunya. Hi dediquen 10 hores a l’aula, i 10 hores fora de l’horari lectiu.

La jornada solidària del grup d’alumnes de 4 d’ESO del Freta es farà durant al matí i comptaran amb la col·laboració dels Udols de Foc i del grup de la cantant Sayo Méndes. Hi haurà moltes activitats gratuïtes i d’altres a les que s’hi podrà participar a canvi d’un petit donatiu.

Serà aquest dissabte de 10 a 13.30h. Farem diferents activitats: torneig de futbol, tallers de manualitats i de pintacares, Udols de Foc vindrà a fer una batucada i hi haurà una actuació musical (…) La majoria seran gratuïtes, n’hi haurà que s’haurà de pagar 0,50 euros o 1 euro, i també tindrem servei de bar i una zona de donatius.

Els beneficis es destinaran al projecte escolar que l’ong Alkaria duu a terme a les zones rurals del Senegal, i que coneix molt bé la professora Míriam Reina, que acompanya al grup d’alumnes en el desenvolupament d’aquest projecte de Treball Comunitari. Ha explicat quines accions es volen dur a terme.

Podran adequar sis classes de dues escoles, amb 120 alumnes. Això farà que les classes millorin a nivell higiènic i els alumnes no tinguin problemes respiratoris, la idea és pintar de colors les parets de color, i s’hi portarà material pedagògic. Una petita acció, que només els comporta 10 hores del seu temps, té un impacte molt important en aquella comunitat rural.

Els projectes de Treball Comunitari que posen en contacte els alumnes amb ong o associacions solidàries i de cooperació s’han incorporat al currículum de totes les escoles catalanes, però al Freta ja fa uns quants cursos que es realitza.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *