Un jutge de Sabadell reobre la causa sobre la mort d’Helena Jubany, ara fa 19 anys

La família de la mataronina Helena Jubany ha aconseguit que la justícia reobri la investigació sobre la mort de la jove, el 2 de desembre del 2001. Ha aportat les “noves proves” que ha obtingut gràcies a la campanya que va iniciar per tal d’aclarir les circumstàncies d’un dels casos més mediàtics dels últims anys per la difusió que n’ha fet el programa Crims de Catalunya Ràdio i TV3. La notícia es va conèixer ahir i, segons ha transcendit, el jutge reobre la causa contra un sospitós que ja va ser investigat en la primera fase: Santiago Laiglesia, company d’una altra sospitosa, Montse Careta, que es va suïcidar a la presó i mai va revelar com havia mort Jubany. Ella vivia en el bloc de pisos on va aparèixer morta, llançada al buit des del terrat, drogada amb somnífers, despullada i amb cremades al cos. Tots eren membres de la Unió Excursionista de Sabadell.

El jutge ha atès la petició de l’advocat de la família i de la fiscalia, que també s’ha manifestat a favor de reobrir la causa. Serà només contra Laiglesia i no pas contra Ana Echaguibel, que també va ser empresonada pels fets i posteriorment alliberada. Així mateix, ha acordat prendre noves testificals a dos persones que, segons l’acusació, podrien acreditar que el sospitós residia habitualment a l’edifici on Jubany va ser trobada morta.

Joan Jubany, germà de la víctima, espera que, ara sí, la justícia faci justícia amb l’Helena.

Quan van matar l’Helena vam confiar que el sistema, a través de la policia i la judicatura, era qui havia de resoldre el crim, però aquell cop va fallar. Ara sí que la justícia ha de fer justícia. Estem emocionats i consternats, a la vegada.

Les noves investigacions encaminades a esclarir la mort de Jubany i determinar la participació de Santiago Laiglesia, el jutge les ha adjudicat a la Policía Nacional de Sabadell, que és el cos que s’encarregava de la investigació. Salellas havia demanat que s’encomanessin als Mossos, però el fiscal ha considerat que s’havien d’encarregar al mateix cos que les va iniciar.

Es dona la circumstància que el crim prescriurà el 2021 per als que no van ser imputats.

Recupera l’entrevista que Joan Jubany va concedir al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *