Un pregó marcadament festiu reconeix la contribució del teixit esportiu de Calella

El CF Calella ha estat el pregoner de la Festa Major de la Minerva 2016, que donava inici oficial dijous a la nit a la programació festiva que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana. L’entitat esportiva és la més antiga de la ciutat i, per això, escollida per representar el teixit esportiu local. La cerimònia va girar al voltant de l’esport i dels esportistes, i de la designació de Calella com a Vila Europea de l’Esport 2016.

La diversitat i riquesa esportiva de Calella, que compta amb més d’una trentena de clubs i centenars d’esportistes, va ser l’autèntica protagonista d’un pregó de Festa Major que va trencar motlles i va tenir un marcat caràcter festiu.

L’acte va estar dedicat a la designació de Calella com a Vila Europea de l’Esport 2016, i va arrencar amb la projecció des d’una gran pantalla dels missatges de felicitació que la ciutat ha rebut d’esportistes com Pep Guardiola, Núria Picas o Kilian Jornet, i dels locals.

Després de la narració d’una història sobre l’aparició de l’esport a Calella, un conte a mig camí entre la realitat i la ficció; va sortir al balcó principal de l’edifici consistorial el president del CF Calella, Jordi Tubert. Ell va ser l’encarregat de pronunciar el pregó en representació del teixit esportiu local. Ho feia com a representant de l’entitat més antiga de Calella, que es prepara per celebrar el 2017 l’any del seu centenari.

Va referir-se al treball que les entitats esportives fan per contribuir al creixement i formació dels joves, acompanyant així al que fan les pròpies famílies quant a la transmissió de valors com el companyerisme, el treball en equip o l’esforç.

I va afegir-se a les felicitacions per la designació local com a Vila Europea de l’Esport 2016, assegurant que és mèrit, sobretot, de clubs, entitats i esportistes de les múltiples disciplines que es realitzen a Calella. “Setmana rere setmana treballem de valent per oferir un esport de qualitat a tots els calellencs i calellenques”, va dir Tubert.

I llavors van prendre la plaça els esportistes. A mode de flash mob, i a ritme de la música de Catarres o Txarango, membres d’algunes entitats barrejats amb el públic van captar l’atenció de les càmeres, portant la festa i l’alegria al pregó. I llavors, novament la solemnitat.

Els Gegants de la ciutat, en Quirze i la Minerva, van realitar el ball d’inici de Festa Major, en un dels moments més esperats, com cada any, del pregó. En el protocol, igualment, el ball de la Llopa, la figura que recorda la llegenda que dóna identitat a Calella.

“Som una ciutat molt viva d’esports”, va dir l’alcaldessa Montserrat Candini des del balcó de l’Ajuntament, i va adreçar-se també al teixit associatiu: “Feu molt per a la cohesió de la nostra ciutat”.

Glop a la bóta que el gegant Quirze va fer arribar al balcó principal de l’Ajuntament, ocupat per les autoritats, i brindis popular, que donava per oficialment inagurada la Festa Major de la Minerva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat