Un tram de la Platja de Garbí estarà adaptada per a persones amb discapacitat

Calella incorporarà un tram de platja adaptada per a persones amb discapacitat a l’oferta de serveis de la zona litoral d’aquesta pròxima temporada de bany. És una de les novetats que ha avançat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics després que s’hagi reunit l’òrgan gestor de platges que es convoca anualment per avaluar prestacions i serveis de cara a l’obtenció del distintiu Q de Qualitat. Albert Torrent considera que Calella té una platja “top”, només amb l’assignatura pendent d’aconseguir que els banyistes facin correctament la selecció dels residus.

Una de les novetats de la pròxima temporada de platges de Calella serà l’habilitació d’un tram a les necessitats que tenen les persones que pateixen una discapacitat. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha explicat que es trobarà al sector de la torre de vigilància de Garbí.

Hi haurà una passera adaptada de formigó que evita el trontoll de la fusta, i una dutxa adaptada per a cadira i una zona d’ombra que és imprescindible per a les persones amb mobilitat reduïda que els és més difícil portar i posar una para-sol.

Una altra de les novetats és que els socorristes començaran a treballar ja a principis de maig, quan es preveu que les platges ja estiguin a ple rendiment.

Les platges estaran a ple rendiment el primer de maig, fins i tot tindrem ja llavors servei de salvament durant el cap de setmana, que és una millora inclosa al concurs que no es va poder implementar la temporada passada.

A banda del servei de vigilància a càrrec de Pro Activa, la platja estarà abalisada i els adjudicataris podran oferir els serveis d’hamaques, gandules i para-sols; les activitats que s’acorden amb l’ATC; a més del lloguer de caiacs i catamarans, o altres activitats nàutiques. El balanç del 2018 indica que més de 13.000 persones en van gaudir, dels quals 8.000 en els inflables.

En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia manifesta que des del Govern Municipal es dediquen tots els esforços per tenir un litoral de nivell “top”.

Crec que és la platja amb més serveis del Maresme, amb quantitat de dutxes, més metres de passera, extensió del servei de vigilància, som dels pocs que té policia a la platja entre juny i setembre. Podem estar molt satisfets de la platja, que dona molt bon servei i que té una recepció per part de la gent molt bona.

La única nota negativa és el seguiment de la recollida selectiva de la brossa, que es facilita amb bateries de contenidors per cada fracció, però que no és majoritàriament seguida pels banyistes.

Li demanem dades a l’empresa i aquí és on patim més perquè, tot i tenir els cubells, no es posa la brossa allà on pertoca. Per això, estem revisant per reeditar el tríptic informatiu per repartir-lo entre els usuaris de la platja.

Calella té una extensió de tres quilòmetres de platja, coberts en l’àmbit de la restauració, per les tres guinguetes que poden funcionar tot l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *